La Diputació donarà suport a les obres de reparació de la teulada de l’Espai Firal de Morella

  • S’han presentat 14 empreses per a realitzar aquesta actuació valorada en 200.000 euros per a canviar la teulada, el fals sostre i retirar el fibrociment
  • Es preveu que les obre s’inicien a finals d’abril, amb un termini de dos mesos i que l’Espai Firal albergue activitats a l’estiu

 

Morella, 15 de març de 2021 – L’Espai Firal de Morella va patir un important desperfecte a causa d’una intensa ràfega de vent en el mes de novembre. Des de llavors, l’Ajuntament de Morella va sol·licitar, per motius d’emergència, el suport de la Diputació de Castelló degut a la complexitat i quantia de l’actuació. D’aquesta manera, la setmana passada es confirmava l’ajuda de la Diputació per a l’actuació de reparació de la teulada com va aprovar en la modificació dels pressupostos del passat ple. Així, l’administració provincial aportarà 100.000 euros per a sufragar aquestes obres en l’edifici dels desperfectes causats pel temporal de vent del mes de novembre. També l’empresa asseguradora assumeix una part de les obres a la teulada i la resta l’aportarà l’Ajuntament de Morella.

Cal recordar que l’Ajuntament de Morella va aprovar el procés de licitació anticipada i s’han presentat 14 empreses per a realitzar aquestes obres de reparació amb una inversió de 200.000 euros. Així, ha començat el procés de valoració i selecció de les ofertes presentades per les empreses i està previst que durant el mes d’abril s’adjudique l’actuació, la qual tindrà un termini d’execució d’entre un mes i mig i dos mesos. D’aquesta manera, el consistori pretén que l’Espai Firal de Morella albergue activitats aquest estiu.
Cal recordar que l’actuació contempla canviar la teulada de l’edifici per complet, així com el fals sostre de l’interior de l’Espai Firal i la retirada del fibrociment. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la reparació que cal fer és una actuació complexa i el nostre objectiu, des del primer moment, ha sigut obtindre el finançament, a causa de l’emergència, i haver d’aportar menys recursos de l’Ajuntament per executar-la al més prompte possible”.
L’edil ha recordat que “la reparació es va licitar de manera anticipada per a realitzar els tràmits burocràtics mentre es clarificava el finançament de les obres amb la Diputació de Castelló i l’empresa asseguradora” de manera que “preveiem que les obres comencen entre finals d’abril i principis de maig i l’Espai Firal albergue activitats a partir de juliol, també amb la millora de les condicions de la pandèmia”. Finalment, Rhamsés  ha volgut “agrair a la Diputació el seu suport en aquesta actuació d’emergència a l’Espai Firal de Morella que va patir desperfectes a causa del vent”.

Cal explicar que durant aquestos mesos i des que es van produir els desperfectes, s’han realitzat diferents actuacions a l’Espai Firal. Així, es van realitzar els primers treballs de seguretat, es van retirar les peces caigudes i netejar les fibres dels voltants de l’edifici i el pinar de l’Albereda. També es va assegurar la part més afectada del sostre per a evitar despreniments i garantir la seguretat de la zona.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar