La Diputació de Castelló vertebrarà la província amb un impuls inversor en el pressupost de més de 8 milions d’euros per a la millora de carreteres

  • Invertint en la xarxa de carreteres reforcem el nostre compromís de resoldre problemes i millorar serveis en els 135 municipis”, ha afirmat el vicepresident responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado
  • La institució provincial encara l’últim mes de l’any amb diverses actuacions de rehabilitació i millora en la xarxa de carreteres de la província com la que s’està executant en la CV-155

 

La Diputació Provincial de Castelló vertebrarà i connectarà la província amb un impuls inversor en el pressupost 2024 de més de 8 milions d’euros per a la millora de carreteres. “Invertint en la xarxa de carreteres reforcem el nostre compromís de resoldre problemes i millorar serveis en els 135 municipis”, ha afirmat el vicepresident responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado.

La inversió en carreteres forma part d’un dels principals eixos d’actuació del pressupost 2024 com és l’impuls als municipis. El conjunt del primer eix d’actuació suma més de 57 milions d’euros i va encaminat a destinar més recursos al conjunt dels municipis, a donar resposta a les necessitats dels castellonencs i a solucionar els problemes de manera eficient i efectiva.

La millora en carreteres s’inclou en els recursos que destinarà la Diputació de Castelló per a donar resposta a les necessitats. Un epígraf que suma més de 16 milions i que, a més d’actuacions en la xarxa de carreteres, també inclou, d’una banda, Diputació Resol, que inclou un pla de transició energètica consistent en la instal·lació de fonts d’energia d’autoconsum en la contractació centralitzada del subministrament elèctric i en el servei de gestió d’enllumenat públic municipal. D’altra banda, Diputació Respon a través del qual s’inclou un pla d’helisuperfícies, una línia de crèdit per a possibles catàstrofes i emergències, així com una oficina tècnica pròxima i útil que resolga i agilitze els problemes en els municipis d’interior. I, a més, este epígraf del primer eix del pressupost engloba també la gestió de residus i el Sepam, el servei provincial d’atenció als municipis que és clau per al correcte funcionament dels ajuntaments més xicotets.

Pel que fa al reforç de les seguretat dels castellonencs i la millora de les comunicació amb l’interior de la província a través de la millora en carreteres, el vicepresident Héctor Folgado, ha subratllat que “el manteniment i la millora de les infraestructures és fonamental per a mantindre viu l’interior de la província, fer front a la despoblació i fomentar el desenvolupament econòmic en els 135 municipis de Castelló”.

Actuació de millora en la CV-155

A més de la inversió prevista per al pròxim exercici, la institució provincial encara l’últim mes d’any amb diverses actuacions de rehabilitació i millora en la xarxa de carreteres com la que s’està executant en la CV-155 que uneix les localitats de Benlloc i Sierra Engarcerán. La inversió, que es xifra en 575.000 euros, permetrà corregir les clivelles i ondulacions que es localitzen entre el punt quilomètric 1,2 i el punt quilomètric 5,610, “i evitarà riscos entre els veïns que empren este traçat”, ha manifestat Héctor Folgado.

El vicepresident d’Infraestructures ha posat en valor la inversió que “constata que la Diputació de Castelló torna a estar al costat dels nostres xicotets municipis, aquells que resideixen en un interior privilegiat i els recursos del qual són limitats”. “Atenem les seues demandes i resolem els seus problemes perquè sabem que per a ells són absolutament prioritaris”, ha considerat el responsable de la cartera d’Infraestructures.

El traçat que és objecte d’esta inversió és emprat habitualment per veïns de tots dos municipis però també per un trànsit que aprofita esta via per a traslladar-se per l’interior de la comarca de la Plana Alta. Es tracta d’una via de calçada única amb dos sentits de circulació i amb una amplària mitjana de 6,85 metres.

“El nostre objectiu és garantir als usuaris la seguretat viària que mereixen i, per a això, es practiquen treballs de perfilat per a obtindre una superfície regular i, posteriorment, estendre una capa d’asfalt que recupere les condicions òptimes de la via”, ha detallat Folgado. El projecte contempla, així mateix, el repintat de les marques viàries en els vorals de la calçada.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar