La Diputació de Castelló reunix càrrecs públics de la província en una jornada formativa relacionada amb la integritat institucional i el bon govern

  • L’objectiu de la jornada ha sigut “sensibilitzar, informar i formar al personal amb càrrec públic de la província per a previndre, detectar i corregir casos de frau, corrupció i conflictes d’interessos”, ha explicat el diputat de Recursos Humans, Ximo Llopis

 

La Diputació Provincial de Castelló ha reunit càrrecs públics de la província en una jornada formativa relacionada amb la integritat institucional i el bon govern, amb l’objectiu de “sensibilitzar, informar i formar a tot el personal amb càrrec públic de la província per a previndre, detectar i corregir casos de frau, corrupció i conflictes d’interessos”.

Així ho ha explicat el diputat de Recursos Humans de la institució provincial, Ximo Llopis, qui ha manifestat que “esta formació naix del compromís que l’equip de Govern Provincial té amb els 135 municipis de la província amb la finalitat de protegir tot el nostre territori enfront de la corrupció”.

Perquè “contra la corrupció hem de ser implacables, per ètica i per responsabilitat política”, ha afegit el diputat. D’esta manera, ha insistit dient que “és fonamental que esta problemàtica siga abordada de manera efectiva, per això, hem reunit càrrecs públics de la província amb la intenció d’impulsar bones pràctiques i evitar la corrupció”.

“Llançar este tipus de formacions és obligat per a una institució pública. I, en el cas de la Diputació de Castelló, com a ajuntament d’ajuntaments, ajudar i formar és una obligació que assumim amb vocació de servici públic”, ha ressaltat Ximo Llopis.

La jornada, emmarcada dins del marc del Protocol de col·laboració funcional subscrit entre l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana i la institució provincial ha sigut dirigida per Joan Linares, director de l’Agència Valenciana Antifrau, i Teresa Clemente, directora adjunta i d’assumptes jurídics de l’Agència Valenciana Antifrau.

La matèria a tractar ha versat sobre les obligacions derivades de la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció. D’esta manera, “complim amb el que es preveu en el punt 5 del referit protocol, comprometent-nos totes dues entitats a a realització d’una jornada formativa per als càrrecs públics relacionada amb la integritat institucional i el bon govern”, ha subratllat el diputat provincial, qui ha recordat que a la fi del passat 2023 es va oferir una formació dirigida als empleats públics de la província “i amb esta formació, esta vegada destinada a càrrecs públics, continuem amb el compromís de col·laborar amb l’Agència Valenciana Antifrau”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar