La Diputació de Castelló restaura un quadre i un estendard dels segles XVIII i XVII conservats a Benicarló

 

  • La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat la “ferma aposta” de la institució provincial “per la restauració i conservació del patrimoni històric de la província”

 

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea de Cultura que dirigeix la diputada provincial Ruth Sanz, ha restaurat un quadre i un estendard conservats a Benicarló i que daten dels segles XVIII i XVII, respectivament. Sanz, acompanyada per l’alcaldessa del municipi, Xaro Miralles, ha comprovat de primera mà la millora que suposat aquesta intervenció.

El quadre, titulat ‘Paisatge amb església i torre’, és una obra pictòrica salvada per Servei de Defensa del Patrimoni Artístic Nacional a Benicarló l’any 1937 i que 85 anys després recupera el Servei de Restauració de la Diputació de Castelló.

L’obra pertany a l’escola neerlandesa del segle XVIII, procedent de casa de Vicente Ortenbach, baró de Bugete, les seues dimensions són 0.59 x 0.49 metres i presentava un perforat en l’una part del llenç i tenia el marc desclavat.

El més important de la intervenció ha sigut estabilitzar els estrats pictòrics que es trobaven en la perifèria del perforat i retornar al llenç la continuïtat mitjançant la col·locació d’un empelt tèxtil. A més, el marc s’ha netejat i condicionat amb or.

Quant a l’estendard, que data del segle XVII i principis del XVIII, es tracta d’un pendó de devoció privada i està composta per pintura i un brocat que l’emmarca. En ell es representa la imatge de la Verge dels Desemparats, emmarcada per un ric brocat de plata i seda natural per la part davantera.

La peça presentava un estat de deterioració deguda a múltiples trencaments que presentava per tota la superfície del llenç per la qual cosa s’ha procedit a realitzar una neteja del suport tèxtil i una posterior reconstrucció de les pèrdues de suport mitjançant micro-sutures.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat la “ferma aposta” de la Diputació de Castelló “per la restauració i conservació del patrimoni històric de la província” i ha assenyalat que “haver recuperat aquestes dues obres suposa salvaguardar la gran riquesa patrimonial que tenim a Castelló”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar