La Diputació de Castelló renova el mobiliari de la residència d’estudiants de Penyeta Roja i reduïx a quatre el màxim de persones per habitació

 

  • Puerta explica que s’han adquirit armaris nous, matalaps, cobertors, sistemes enrotllables per a cobrir les finestres i també s’ha millorat la seguretat amb la instal·lació de porters automàtics a càmera en tots els punts d’accés

 

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, ha visitat la residència d’estudiants de Penyeta Roja per comprovar de primera mà la renovació que s’ha dut a terme en les habitacions amb el canvi de mobiliari que, des de fa dècades, ha patit una falta de manteniment. A més a més, s’ha mantingut la distribució feta per la pandèmia de manera que s’ha reduït a quatre el màxim de persones per habitació, la qual cosa afavorirà una millor estança per les i els estudiants, i s’han instal·lat porters automàtics. Totes les millores han suposat una inversió de 100.000 euros, aproximadament.

Tal com explica Puerta, aquesta renovació, «obeïx a la ferma aposta de l’equip de govern de la Diputació de Castelló per dignificar les instal·lacions públiques, les instal·lacions educatives i millorar la qualitat de vida de la gent, en aquest cas, la dels nostres estudiants».

L’adequació de la residència ha consistit en treballs de pintura, la compra d’armaris nous, matalaps, coixins, cobertors, sistemes enrotllables per a cobrir les finestres, escriptoris, taules i cadires per a les habitacions i zones comuns, i també s’ha millorat la seguretat amb la instal·lació de porters automàtics amb càmera i centralitzats perquè es puga donar accés a l’alumnat en tot l’edifici.

La residència compta amb una capacitat per a acollir a 75 estudiants i s’han sol·licitat i acceptat 72 beques per al curs 2022-2023. Cal assenyalar que la residència de Penyeta Roja acull les i els estudiants del Centre d’Iniciació Técnico Esportiva (CITE) que cursen des de 5é de Primària a 4t d’ESO. A més a més, també s’oferixen places a estudiants externs amb o sense vinculació esportiva amb l’objectiu de facilitar l’estança a aquells i aquelles que han de cursar els seus estudis en Castelló, esportistes o no, al mateix temps que s’ajuda a fixar població en els municipis d’interior perquè s’evita el trasllat de tot el nucli familiar a municipis de la costa. Les beques comprenen un període d’estança de deu mesos amb allotjament i manutenció en règim de pensió completa.

Així mateix, cal assenyalar que també s’ha adequat la zona d’Educació Especial amb treballs de pintura i l’adaptació de les portes a l’amplària necessària perquè puguen passar les cadires de rodes.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar