La Diputació de Castelló reforça la plantilla del Consorci Provincial de Bombers amb el llançament de l’Oferta d’Ocupació Pública per a cobrir 15 vacants

  • La primera presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, subratlla l’aposta decidida que fa la Diputació per a blindar als professionals del Consorci de Bombers dels millors serveis. “L’objectiu és oferir un servei de garanties per a garantir la seguretat de tots i cadascun dels castellonencs”, ressalta
  • Quant al desglossament de les places que s’oferiran són 2 places de cap, 4 de bombers, 4 de sergents, 1 de sotsoficial, 1 tècnic de gestió econòmica – pressupostària, 1 tècnic de contractació, 1 cap de secció magatzem i 1 capatàs coordinador forestal
  • El reforç en la plantilla del consorci de bombers per a 2024 se suma a les més de 100 places convocades des de l’inici de la present legislatura en la institució provincial

 

La Diputació Provincial de Castelló ha llançat una Oferta d’Ocupació Pública per a cobrir 15 vacants del Consorci Provincial de Bombers i reforçarà, d’esta manera, el cos provincial de bombers. Així ho ha anunciat la presidenta de la institució, Marta Barrachina, qui ha explicat que “l’objectiu és oferir un servei de garanties per a garantir la seguretat de tots i cadascun dels castellonencs”.

La màxima representant de la institució provincial ha subratllat l’aposta decidida que fa la Diputació per a blindar als professionals del Consorci de Bombers dels millors serveis. En este sentit, ha manifestat que “esta mesura de reforçar el Consorci dona resposta a una necessitat, ja que permetrà cobrir llocs vacants estructurals i facilitarà de manera notable l’estabilitat i el funcionament del cos de bombers”.

Així doncs, el Consorci Provincial de Bombers ha aprovat l’Oferta pública d’ocupació per a l’exercici 2024. Quant al desglossament de les places que s’oferiran són 2 places de cap, 4 de bombers, 4 de sergents, 1 de sotsoficial, 1 tècnic de gestió econòmica – pressupostaria, 1 tècnic de contractació, 1 cap de secció magatzem i, finalment, 1 capatàs coordinador forestal. “En total són 15 places que ens permetran reforçar un servei crucial com és el d’emergències, la qual cosa repercutirà en una millor atenció i actuacions més segures”, ha destacat el diputat de Bombers, David Vicente.

“Volem tindre el millor servei de bombers que podem i continuarem actuant per a tindre un millor Consorci en el futur”, ha assenyalat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina. Sens dubte, amb esta convocatòria, la Diputació continua amb la línia de donar estabilitat al col·lectiu de bombers d’acord amb el compromís adquirit pel Govern provincial.

Cal ressaltar que el dispositiu del Consorci està preparat per a intervindre davant qualsevol emergència que es produïsca a la província de Castelló. “Els bombers estan operatius les 24 hores del dies els 365 dies de l’any, per això resulta fonamental reforçar el seu servei i ajudar-los en el que siga necessari”, ha ressaltat el diputat responsable de l’àrea.

D’esta manera, David Vicente, ha comentat que “Castelló compta quilòmetres i quilòmetres de muntanyes amb un cert risc d’incendis. Pel que, des de la Diputació hem cregut convenient la creació de la plaça denominada Capatàs Coordinador Forestal”.

Finalment, la màxima representant de la institució ha enaltit la important labor que realitzen els professionals del Consorci Provincial de Bombers cada dia i ha agraït la seua dedicació, de la mateixa manera que ha animat a noves persones perquè entren a formar part d’este cos de bombers i així continuar donant “una resposta àgil i eficaç davant qualsevol emergència que es puga registrar a la província”.

El reforç en la plantilla del consorci provincial de bombers per a 2024 se suma a les més de 100 places convocades des de l’inici de la present legislatura en la institució provincial. Sobre aquest tema, cal recordar que en tot just tres mesos des que prenguera possessió l’actual equip de govern es va dur a terme l’aprovació de l’Oferta d’Ocupació Pública 2023 que incloïa 24 places, una convocatòria que augmentava un 25% respecte a la OEP del 2022 i incloïa 19 places de torn lliure i 5 per promoció interna. Esta convocatòria d’ocupació pública es va sumar a l’oferta d’ocupació de 2023 per a la provisió de la totalitat de les vacants de la RPT en el Consorci Provincial de Bombers i que sumaven 53 places. Finalment, la Diputació de Castelló va aprovar el mes de novembre passat la plantilla de personal per al pròxim exercici 2024 la qual contempla la incorporació de 20 places de torn lliure i 7 places per promoció interna.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar