La Diputació de Castelló reforça el seu compromís amb els festejos taurins i atén les demandes dels col·lectius de la província

  • El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, manté una reunió amb la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana i amb l’Associació de Defensa dels Bous al Carrer “amb la finalitat de donar suport als festejos taurins a Castelló”, assenyala el diputat

  • La institució provincial incrementa les ajudes per a l’organització de festejos taurins a la província a 140.000 euros, és a dir, un 55,5% més que 2023. “És una partida molt important que posa en manifest el compromís d’este equip de govern amb els festejos taurins”

 El diputat de Cultura de la Diputació de Castelló, Alejandro Clausell, s’ha reunit amb el president i representants de la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, així com amb l’Associació de Defensa dels Bous al Carrer, “amb la finalitat de donar suport als festejos taurins a la província de Castelló”.

Alejandro Clausell ha indicat que esta reunió forma part del full de ruta marcat per l’equip de govern que presidix Marta Barrachina, “i és clau per a fomentar estes activitats que formen part de la cultura i les tradicions dels municipis de Castelló i incentivar, de la mateixa manera, a les associacions taurines de la província que es gasten els diners en les ramaderies castellonenques”.

Així, durant esta primera ronda de contacte entre la nova Diputació i les dos entitats taurines amb major implantació a la província, s’han revisat i explicat les noves bases per les quals es regix la concessió de subvencions a les associacions taurines de la província de Castelló “per a secundar i fomentar els festejos taurins durant este curs”, ha comentat el diputat.

“Hem escoltat les peticions d’estos col·lectius taurins per a elaborar les millors bases, unir sinergies i defensar esta activitat que forma part de la nostra cultura”, ha explicat Clausell, qui ha continuat dient que “el que es pretén és que la subvenció siga el més equitativa possible per a totes les associacions que la sol·liciten”. I és que tal com ha manifestat Clausell, “en els últims anys han hagut diferents desajustaments econòmics. Cada associació ha rebut un import, i ara hem treballat perquè totes les penyes tinguen les mateixes oportunitats econòmiques i que puguen rebre esta subvenció per igual”.

En este sentit, el diputat de Cultura ha assenyalat que “la província de Castelló no s’entén sense la celebració dels festejos taurins, una activitat que genera beneficis econòmics en els municipis”. Pel que ha expressat la voluntat del Govern Provincial de recolzar i donar suport als Bous al Carrer perquè “formen part integral de la nostra identitat. Són un motor cultural i econòmic per al nostre territori”, ha destacat.

Ajudes de 140.000 euros

La Diputació de Castelló, a través de l’Àrea de Cultura, subvencionarà amb 140.000 euros, és a dir, un 55,5% més que en 2023, l’organització de festejos taurins a la província de Castelló amb l’objectiu de fomentar esta activitat i que totes les associacions i col·lectius taurins puguen organitzar estos festejos als seus pobles.

Es tracta d’una partida “molt important que posa en manifest el compromís de l’equip de govern provincial amb els Bous al Carrer”. “Amb esta línia de subvencions, mostrem amb accions concretes el nostre suport als festejos taurins”, ha ressaltat Alejandro Clausell.

D’esta manera, el diputat ha assenyalat que “des del Govern Provincial volem ajudar a finançar i impulsar tota esta mena de celebracions, així com la seua difusió, però també volem ajudar a les ramaderies de la nostra província, les que lluiten cada dia per mantindre en peus el seu negoci”. Pel que ha anunciat que “el suport a la ramaderia castellonenca és un criteri de valoració molt important de les bases per a aconseguir la subvenció”.

Finalment, el diputat de Cultura ha insistit a continuar treballant per a “mantindre vives estes tradicions a la província”. Tant la Federació, com l’Associació han agraït el gest de la Diputació de Castelló, que per primera vegada els ha convocat per a debatre i treballar units per a aconseguir “el millor” per al món del bou a Castelló, una província taurina”, ha matisat Alejandro Clausell.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar