La Diputació de Castelló realitzarà vols de tractament contra els mosquits aquest divendres i el dissabte

  • La institució provincial rep l’autorització aèria per a actuar de manera urgent al Prat de Cabanes-Torreblanca i en la marjalería de Peníscola donada la seua inaccessibilitat a tota l’àrea inundada i l’elevada presència de larves
  • La Diputació continua intensificant les actuacions terrestres en tots els municipis litorals per a controlar l’eclosió de mosquits de marjal

 

La Diputació Provincial de Castelló realitzarà durant les jornades de demà divendres i el dissabte vols de tractament aeri contra mosquits al Prat de Cabanes-Torreblanca i en la marjaleria de Peníscola. Unes actuacions que es podran realitzar després de rebre l’autorització corresponent per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En les revisions realitzades després de les fortes precipitacions ocasionades per la DANA que va assotar la província el passat cap de setmana, es va observar una major acumulació d’aigua en la zona nord de la província, concretament a l’entorn del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca i en la marjaleria de Peníscola, presentant en aquests espais naturals la dificultat d’accés per mitjans terrestres a les grans masses d’aigua generades.

Donada la seua inaccessibilitat a tota l’àrea inundada i l’elevada presència de larves, la Diputació Provincial de Castelló va sol·licitar aquest dimarts l’autorització aèria per a actuar de manera urgent amb la finalitat de detindre el desenvolupament larvari i evitar molèsties a la població. La sol·licitud es va realitzar ja que es compleixen amb les condicions tècniques per a poder aplicar els tractaments aeris contra els mosquits. En aquest sentit, la petició a la Conselleria es va tramitar per l’existència de superfícies d’aigua estancada superior a 0,5 hectàrees a les quals resulta molt difícil accedir de manera terrestre, donant-se la circumstància afegida que es va observar l’existència d’una important quantitat de larves que cal eliminar per a evitar la seua eclosió.

Cal tindre en compte que els tractaments aeris, que només ataquen a les larves, únicament poden realitzar-se baix determinades condicions i amb l’autorització prèvia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Així, després de l’autorització rebuda es podrà actuar de manera aèria aquest divendres a la vesprada en la marjaleria de Peníscola i el dissabte es realitzarà el tractament aeri contra mosquits al Prat de Cabanes-Torreblanca.

A més, els experts recorden que els tractaments més efectius són els terrestres, ja que actuen sobre larves i individus adults.

En aquest sentit, des de la Diputació de Castelló es continua intensificant durant aquesta setmana actuacions en tots els municipis litorals per a controlar l’eclosió de mosquits de marjal a tenor de les pluges esdevingudes aquest cap de setmana. Així, des de la institució provincial s’han reforçat les labors d’inspecció i tractament terrestre, prioritzant els tractaments larvicidas biològics amb l’ús de Bacillus thuringiensis, bacteri que únicament afecten les larves de mosquit i de mosca negra, sense causar cap problema a la resta d’organismes.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar