La Diputació de Castelló reafirma el seu compromís amb el sector agrari

El diputat de Règim Interior, Ximo Llopis, participa en la jornada de Transferència de Resultats d’Investigació per al Sector Agrari i mostra el suport de la institució provincial al sector

“La constant actualització i difusió dels últims avanços en investigació agrícola es torna essencial per a superar els reptes que emergeixen en el nostre context actual”, ha manifestat el diputat

Castelló, 26 de novembre de 2023. La Diputació de Castelló ha reafirmat el seu compromís amb el sector agrari durant la jornada de Transferència de Resultats d’Investigació per al Sector Agrari que ha organitzat el grup d’investigadors de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Jaume I (UJI). Un esdeveniment que, tal com ha ressaltat el diputat de Règim Interior, Ximo Llopis, “marca una data significativa en el nostre compromís compartit amb la innovació i el progrés en el sector agrari”.

Així doncs, professionals i instigadors de l’àmbit de l’agricultura s’han reunit en aquesta jornada amb l’objectiu d’establir sinergies d’innovació entre el sector i trobar solucions efectives a desafiaments comuns. I és que el sector agrari, amb el seu dinamisme i vitalitat, desafia a la societat de manera constant a adaptar-se i evolucionar. “La constant actualització i difusió dels últims avanços en investigació agrícola es torna essencial per a superar els reptes que emergeixen en el nostre context actual”, ha manifestat el diputat.

En este sentit, Ximo Llopis ha assegurat que “esta jornada no sols és un aparador d’assoliments, sinó també un fòrum d’intercanvi de coneixements, un espai on les ments brillants es troben per a col·laborar i trobar solucions efectives en desafiaments comuns”. Pel que ha animat a tots els assistents a “aprofitar al màxim l’oportunitat d’intercanviar idees, establir connexions i explorar noves vies de col·laboració”.

Així mateix, el diputat provincial ha mostrat el suport de la Diputació de Castelló al sector agrari i ha remarcat la importància de continuar per la senda d’investigació en este àmbit, ja que “té molt a dir en el futur de la nostra província”, ha subratllat Ximo Llopis, qui ha continuat dient que “el compromís de la Diputació amb la millora del sector agrícola a la nostra província és màxim”.

I fruit d’este compromís amb l’agricultura, així com amb la sostenibilitat i l’eficiència, la Diputació de Castelló ha finançat el projecte ‘Fixació de Nitrogen en Cítric’ en el qual un equip d’investigadors de l’UJI està treballant amb l’ús de microorganismes amb capacitat de fixar nitrogen atmosfèric en els cultius agrícoles.

Així doncs, el diputat provincial conscient del problema que pateix la província de Castelló amb la contaminació i el problema que té el sector agrícola amb l’ús del nitrogen en el sòl, un desafiament comunament abordat amb fertilitzants químics, ha assegurat que amb este projecte, “no sols estan investigant, sinó que també estan contribuint activament a la construcció d’un futur agrícola més equilibrat i respectuós amb el medi ambient”.

“La meta és reduir la dependència de la fertilització química, disminuir la contaminació del sòl i l’aigua, i fomentar pràctiques agrícoles més sostenibles”, ha rematat Ximo Llopis.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar