La Diputació de Castelló programa un nadal amb tallers didàctics per a tota la família al Castell del Papa Lluna

Els interessats tindran l’ocasió entre els dies 27 i 30 de desembre d’esbrinar la raó de la desaparició d’importants volums de la biblioteca de Benet XIII

La Diputació de Castelló ha programat entre els dies 27 i 30 de desembre al Castell de Peníscola un taller didàctic i històric per a l’entreteniment en família entorn de la figura del Papa Lluna. Es tracta d’una iniciativa que es desenvoluparà en horari de matí i vesprada amb passades a les 11.00 hores, 13.15 hores, 15.30 hores i 16.45 hores. L’entrada al castell dona dret a gaudir d’aquesta activitat.

Segons ha explicat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, “compta amb un format de gimcana o escape room que contempla la interactuació amb diversos personatges per a aconseguir la resolució de les proves que l’organització vaja proposant al llarg del recorregut”. Seran determinants “la capacitat d’observar i investigar dels participants per a aconseguir el gran objectiu final de trobar la raó de la desaparició dels còdexs de la biblioteca de Benet XIII”.

Segons la informació promocional que resa en la web del Castell «el Papa Lluna ha fet cridar als millors investigadors del regne per a resoldre el misteri que el manté despert des de fa molts dies i les seues nits després de la desaparició de volums molt valuosos de la seua biblioteca».

La diputada Sanz ha assenyalat que “la fortalesa de Papa Lluna és una joia arquitectònica i cultural que tenim a la província de Castelló, que creiem que no es coneix prou, ja que és molt més important del que molta gent cree”. Per això, “des de la Diputació de Castelló volem contribuir al fet que la figura d’aquest controvertit papa arribe cada vegada a més gent”.

Afegeix que “amb aquests tallers oferim una possibilitat d’oci més a Peníscola i la comarca, a la qual convidem a totes les persones de la província o als qui ens visiten en aquests dies de descans, des del convenciment que suposa una manera molt atractiva d’aprendre passant-ho bé en família”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar