La Diputació de Castelló presenta un cicle de 27 rutes guiades per paratges naturals de la província baix el lema ‘Caminant amb la Diputació’

  • La institució provincial, amb la finalitat de donar a conéixer els diferents i variats enclavaments naturals d’alta rellevància, singularitat i bellesa de la província, ha projectat 27 rutes guiades i interpretades per les huit comarques
  • Som una província envejable, amb milers de quilòmetres de paratges naturals per tot el nostre territori i embellixen els 135 municipis de la nostra terra”, destaca el diputat de Medi Natural, José María Andrés

 

La Diputació de Castelló ha dissenyat un cicle de rutes guiades per la província baix el lema ‘Caminant amb la Diputació’ amb l’objectiu de posar en valor els recursos naturals de la província. Així ho ha manifestat el diputat de Medi Natural, José María Andrés, qui ha ressaltat la riquesa natural dels paratges amb els quals compta la província de Castelló.

“Som una província envejable, amb milers de quilòmetres de paratges naturals pero tot el nostre territori i embellixen els 135 municipis de la nostra terra”, ha destacat el diputat. Pel que, amb la finalitat de donar a conéixer els diferents i variats enclavaments naturals d’alta rellevància, singularitat i bellesa de la província, la Diputació de Castelló ha projectat 27 rutes guiades per les huit comarques.

Tal com ha explicat José María Andrés, “es realitzaran tres rutes d’interpretació ambiental a través dels espais naturals en cadascun dels nou partits judicials de la província de Castelló”.

Així doncs, cadascuna de les rutes tindrà una duració aproximada d’entre 4 i 6 hores, comptant amb una distància compresa entre els 4 i els 15 quilòmetres. “Cadascuna d’elles està qualificada segons el seu grau de dificultat, és a dir, fàcil, intermedi o difícil”, ha manifestat el diputat.

“El desig de la institució provincial és traslladar a totes les persones el potencial i la singularitat que presenten els diferents paratges naturals del nostre territori, i que tots puguen gaudir de la mateixa oportunitat”, ha assenyalat el diputat. Per això, tal com ha comentat el diputat, hi haurà tres graus de dificultat i diferents distàncies.

A més, les rutes seran interpretatives. “Comptarem amb la participació de grans professionals que ens explicaran les característiques particulars i la importància de l’espai natural protegit”, ha expressat José María Andrés. Hi haurà quatre guies – interpretes per ruta i esta comptarà amb un aforament màxim de 100 participants, per la qual cosa “cal fer una reserva prèvia, des de 15 dies abans a l’activitat”, ha anunciat el diputat, qui ha animat a la gent “a participar i a gaudir del nostre entorn més pròxim”. “Serà una experiència enriquidora”, ha assegurat.

I és que és una ocasió perfecta per a recórrer enclavaments tan variats i icònics de la província com ho són el parc natural del Penyagolosa o la Serra d’Irta, entre altres, i fer-ho a més, amb una interpretació, que permetrà al participant augmentar el coneixement sobre els paratges naturals de Castelló.

Així, el projecte ‘Caminant amb la Diputació’ començarà el pròxim 4 de febrer en una ruta de poc més de 8 quilòmetres per la Serra d’Espadà. La ruta denominada ‘Els puntals de Nules’ ascendirà fins als pics de Font de Cabres i la Creu de Ferro i travessarà per trinxeres i nius de metralladora. “Una ruta com a poques a la província”, ha assegurat el diputat de Medi Natural.

Cal ressaltar que les activitats són gratuïtes i estaran obertes al conjunt de la ciutadania, amb reserva prèvia. La inscripció es podrà realitzar a través de la web de la Diputació de Castelló en l’apartat de medi ambient, o directament en l’apartat de reserves de la pàgina web de Itinerantur, l’empresa adjudicatària del servici.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar