La Diputació de Castelló presenta tres accions de comunicació per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la Unió Europea

La vicepresidenta de la institució provincial i diputada de l’Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés, ressalta la importància de realitzar estes activitats a la província per a “crear consciència entre els ciutadans sobre la importància de la UE i de les eleccions europees que tindran lloc el mes de juny”

Les actuacions s’han agrupat en tres blocs: Democràcia, compost de la Simulació del Parlament Europeu Júnior, Tour Europa, Campanya comunicativa de la Xarxa Construir Europa amb les Autoritats Locals; Ocupació a la UE, espai EURES; i, finalment, Educació, concurse ‘Art per Europa’ i material #LoMejorDeLaUE.

La vicepresidenta de la Diputació Provincial de Castelló i diputada de l’Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés, ha presentat les accions de comunicació organitzades per la institució provincial a través del centre Europe Direct Castelló que tindran lloc en els pròxims mesos a la província, i que tenen com a objectiu “educar a la ciutadania sobre les la importància de la Unió Europea”.

“Des del Centre Oficial d’informació europea, Europe Direct Castelló hem dissenyat una sèrie de tallers i activitats per a acostar als ciutadans i empreses de la província, tots els recursos de la Unió Europea, i crear, de la mateixa manera, consciència sobre la importància de la UE i de les eleccions europees que tindran lloc el mes de juny”.

Així ho ha explicat la vicepresidenta de la institució, qui ha ressaltat la importància de celebrar estes activitats per a “conscienciar a la comunitat sobre l’impacte directe de les eleccions europees en les seues vides i en la presa de decisions a nivell continental i animar-los a participar activament en la construcció del futur de la UE”.

D’esta manera, tal com ha comentat la diputada de l’Oficina de Fons Europeus, les actuacions s’han agrupat en tres blocs: Democràcia, compost de la Simulació del Parlament Europeu Júnior, Tour Europa, Campanya comunicativa de la Xarxa Construir Europa amb les Autoritats Locals; Ocupació a la UE, espai EURES; i, finalment, Educació, concurs ‘Art per Europa’ i material #LoMejorDeLaUE.

El primer dels blocs, tal com ha manifestat María Ángeles Pallarés, s’ha dividit en tres actuacions. Així doncs, la primera d’elles està dirigida a les Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu, i l’objectiu no és un altre que “promoure una ciutadania activa entre la joventut i promocionar coneixements acadèmics i competències professionals”, ha explicat la vicepresidenta. Per a això, es realitzarà una simulació del Parlament amb l’alumnat de EPAS en el saló de plens de la Diputació el 15 d’abril.

“Esta acció promourà el coneixement del Parlament Europeu, la democràcia parlamentària europea, processos de decisió i animarà a la participació, generant sentiment de pertinença i major implicació en el procés de construir Europa”, ha comentat María Ángeles Pallarés.

Així mateix, la Diputació organitzarà un Tour Europa per la província per a promoure la participació en les Eleccions Europees i donar coneixement de la UE. L’Oficina Europe Direct es desplaçarà a Castelló (21 de març), Segorbe (28 de març), Vall d’Alba (11 d’abril) i Benicarló (10 d’abril), on realitzarà diverses activitats per a “estimular el diàleg i debat entre els ciutadans castellonencs i crear, de la mateixa manera, espais per a l’intercanvi d’idees i opinions entre tots ells, promovent el diàleg constructiu sobre temes rellevants a les eleccions europees”, ha explicat la vicepresidenta de la institució provincial.

D’altra banda, es desenvoluparà en els pròxims mesos una campanya de difusió en línia per a xarxes socials com a activitat col·laborativa de diversos centres Europe Direct d’Espanya per a identificar als membres BELC (Building Europe with Local Councillors) i oferir-los la col·laboració directa del Centre Europe Direct Castelló, especialment per a comunicar eleccions i difondre, posar en valor la seua participació en la xarxa i donar veu a cada membre.

De la mateixa manera, s’informarà els castellonencs de les novetats i oportunitats d’ocupació i mobilitat per a la ciutadania, especialment, joves. “S’elabora una guia sobre oportunitats de mobilitat i ocupació a la UE que aglutine les actualitats i novetats del procés de selecció de la European Personnel Selectio Office”, ha explicat Pallarés.

Quant al concurs ‘Art per Europa’, la vicepresidenta de la Diputació ha comentat que “és un concurs dirigit a centres educatius de secundària per a sensibilitzar sobre el Pacte Verd en el qual mitjançant materials reciclats crearan lliurement el seu monument #LoMejorDeLaUE”. L’objectiu és “sensibilitzar sobre les prioritats de la Comissió de Ursula von der Leyen, especialment, sobre el Pacte Verd Europeu, i posar en valor els drets, valors i llibertats fonamentals de la ciutadania de la UE”, ha ressaltat.

Una vegada els treballs presentats, se seleccionaran els tres millors monuments que representen els objectius estipulats en les bases del concurs, que es publicaran en els pròxims dies en la web de Europe Direct Castelló, i es premiarà als guanyadors amb una visita a projectes amb finançament europeu a la província i marxandatge EU propi. Els guanyadors seran anunciats el 9 de maig i les creacions seran compartides en RRSS.

Així mateix, amb la finalitat d’acostar la Unió Europea als més joves, es realitzarà l’enviament de material i recursos educatius perquè els centres escolars de fins a 12 anys puguen treballar la UE a les aules.

En eixe sentit, María Ángeles Pallarés, ha ressaltat que “és fonamental comptar amb educadors i educadors per a transmetre el valor del projecte europeu en la comunitat educativa i fer-lo extensible als seus familiars”.

Finalment, la vicepresidenta de la Diputació ha animat als castellonencs a participar en les activitats i “crear junts una comunitat més informada, enfortint la connexió entre la ciutadania i la UE, i especialment, amb el procés electoral de la Unió Europea, perquè la participació en les eleccions siga més elevada”, ha rematat María Ángeles Pallarés.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar