La Diputació de Castelló presenta l’itinerari de les ‘Estreles referents de la Igualtat’ per reivindicar el Dia Internacional de la Dona

La vicepresidenta Patricia Puerta destaca que la institución provincial “trabaja todos los días del año para la promoción de la igualdad desde las políticas públicas”

La plaça de les Aules ha acollit hui els actes principals que ha organitzat la Diputació de Castelló, a través de l’àrea d’Igualtat, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La vicepresidenta de la institució provincial i diputada provincial d’Igualtat, Patricia Puerta, ha presentat la iniciativa ‘Estreles referents de la Igualtat’ amb la qual es pretén reivindicar el 8M.

Es tracta d’un recorregut de 50 estreles que han quedat repartides per la plaça de les Aules i que contenen el nom de persones, organitzacions o entitats que treballen per millorar la qualitat de vida de les dones i les xiquetes. “Fem aquest reconeixement per la seua dedicació, entusiasme, treball i interés sincer per l’assoliment de la igualtat real entre dones i homes”, ha dit la vicepresidenta.

Els noms de les estreles són: Isabel Ferrer Giner, l’equip de futbol sala femení d’Albocàsser, Lola Sales García, Vita Arrufat Gallén, Anna Sales Boix, Tania Traver Traver, Ana Portal Nieto, Mireia Pitarch Pitarch, Centre de desenvolupament rural Alt Maestrat, Asunción Ventura Franch, Asociación Mujeres Sector Público, Networking Directivas Castellón, Reinventhadas, Afammer, Fademur, Teatre de Caixó, Angie i Julia Vera, Soledad Murillo de la Vega, Capitolina Díaz i Elvia González del Pliego Dorantes, Diana Raznovich, María Martín Barranco, Feminismo en 35 #, MACVAC, Ainhoa Anaut, Laura Avinent, Miriam Chiva i Laura Celades, De puertas para adentro, Towanda Rebels, Patricia Sornosa, Save the Children, Les nostres escriptores, Ascensión Xirivella, Universitat Jaume I, Càtedra UNED Diputació, Xarxa Agents Igualtat CS, Centres 24 H i Dones Rurals, Escola de la Tardor, Rosa M. Rodríguez Magda, Macu Gimeno Mengual, Lidón Sancho, Dueto Suggia, Grup de Dones Els Ports, Grup Dones Vila-real, Liceu de Dones Castelló, Acudim Vila-real, Cocemfe Castelló, Emprendedoras rurales, Ellos por la Igualdad, Lara Esteve Mallent i La Rabera Ecléctica.

Puerta ha destacat que la programació del 8M “no vol dir de cap manera que no treballem per la igualtat la resta dels 11 mesos i els restants 364 dies de l’any” i ha recordat el treball que s’està fent des de l’àrea d’Igualtat en l’Estratègia per a la Igualtat de dones i homes provincial, “és a dir, un pla d’igualtat de ciutadania que servisca per a incidir en la promoció de la igualtat des de les polítiques públiques a la província, també en l’intern, en la mateixa entitat, la Diputació, que continua implementant el seu vigent Pla d’Igualtat de recursos humans”.

A continuació s’ha projectat el vídeo ‘Dones de l’Univers’, que ha sigut promogut juntament amb l’Ajuntament de Castelló i en el qual han participat per al rodatge els ajuntaments d’Orpesa i Vilafamés. La lletra de la cançó és de Pepa Cases; música de Pepa Cases i Héctor Tirado; i es compta amb les veus de Pepa Cases i Mireia Vives.

VÍDEO: https://www.youtube.com/?hl=es&gl=es

Seguidament, ha actuat la professora del col·legi Liceu de Benicàssim, Lidón Sancho, qui ha interpretat la cançó ‘Negra sombra’ de Luz Casal amb versos de Rosalía de Castro. Així mateix, una representació de l’alumnat del col·legi han destacat frases i vivències de dones que han sigut referents en les seues vides.

La programació seguirà després del 8M amb una trobada de treball que tindrà lloc el dimarts 21 de març en la qual participarà el duo Towanda Rebels, format per les activistes, artistes, escriptores i feministes Zua Méndez i Teresa Lozano. En aquesta trobada s’abordarà l’abolició de la prostitució. Eixe mateix dia, a continuació de la trobada, a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló es comptarà amb l’actuació de l’humorista i dramaturga Patricia Sornosa.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar