La Diputació de Castelló potencia el turisme esportiu en Fitur i presenta el calendari de proves per a 2024

  • El diputat d’Esports, Iván Sánchez, defensa Castelló com “el millor escenari esportiu del mediterrani” i destaca els més de 300 esdeveniments esportius, de diferents disciplines, que se celebraran a la província al llarg de l’any
  • No sols som el millor escenari esportiu, sinó que tenim la immensa fortuna de comptar amb un autèntic cor esportiu en els nostres clubs i esportistes d’elit”, assenyala Iván Sánchez

 

La Diputació de Castelló ha presentat en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) el calendari de proves esportives que se celebraran al llarg de 2024 a la província i que ompliran d’esport els municipis de Castelló. Així ho ha indicat el diputat d’Esports, Iván Sánchez, qui ha destacat “l’aposta ferma de la institució provincial per a potenciar el turisme esportiu”.

 

I és que, tal com ha ressaltat Iván Sánchez, “el turisme esportiu suposa a la província un impacte econòmic molt important”. Pel que la Diputació de Castelló ha confeccionat, junt a clubs i empreses organitzadores d’esdeveniments, un complet calendari esportiu “que omplirà d’esport i activitat la província durant 2024 permetent-nos rendibilitzar este gran escenari esportiu”, ha assenyalat.

 

En este sentit, el diputat d’Esports ha reivindicat que “la nostra província, pels seus més de 1.000 quilòmetres de senderes i 120 quilòmetres de costa és, sense cap dubte, el millor escenari esportiu del Mediterrani. Som la segona província més muntanyenca d’Espanya, amb un clima envejable esguitada per preciosos pobles de l’interior carregats d’història i patrimoni”, ha manifestat.

 

La província de Castelló és una terra de contrast muntanya-costa, banyada pel Mediterrani, amb més de 120 quilòmetres de precioses platges i una infraestructura de comunicacions i d’instal·lacions esportives que “fan de Castelló un autèntic paradís per a la pràctica de tota mena d’esports”, ha assenyalat el diputat provincial.

 

Així doncs, Iván Sánchez ha destacat els més de 300 esdeveniments esportius, de diferents disciplines, que se celebraran a la província al llarg de l’any i que portaran un impacte econòmic de més de 20 milions d’euros als municipis. “Esdeveniments que atrauen turisme, que desestacionalitzen l’activitat turística en la nostra terra i que són una autèntica porta d’entrada d’oportunitats”, ha expressat el diputat.

 

D’esta manera, Iván Sánchez ha destacat l’esforç que ha realitzat l’equip de govern que presidix Marta Barrachina amb la inversió de 1.250.000 euros per a la celebració d’esdeveniments esportius a la província. “L’aposta esportiva de la Diputació de Castelló és la d’ampliar horitzons per a esta terra meravellosa que és la nostra llar, i fer-lo també a través de l’esport: vertebrar la nostra província amb eixa meravellosa dualitat de mar i muntanya, posicionar el nom de Castelló i dinamitzar els nostres municipis durant tot l’any”, ha destacat el diputat d’Esports.

 

“Volem que cada dia que passe esta terra siga més líder en matèria esportiva i consolidar-la com un referent internacional i el millor escenari esportiu del mediterrani”, ha insistit Iván Sánchez. En este sentit, el diputat ha destacat que Castelló compta amb esportistes d’elit que són referents en les seues disciplines i que fan “més gran esta terra i passegen amb orgull el nom de Castelló per tot el món”. “Tenim la immensa fortuna de comptar amb un autèntic cor esportiu en els nostres clubs i esportistes d’elit. Homes i dones que ensenyen als castellonencs, des de xiquets, la importància de l’esport i les seues oportunitats”, ha manifestat.

 

D’esta manera, ha agraït a les entitats esportives de la província, clubs i organitzacions, la seua “gran tasca” per a “portar a cada racó del nostre territori una infinitat de proves durant tot l’any. Una gran oportunitat per a donar a conéixer la nostra terra, i també per a fer de l’esport una porta d’entrada, una gran invitació”, ha assegurat Iván.

 

Calendari esportiu

 

Entre els més de 300 esdeveniments esportius que se celebraran este 2024 de disciplines tan variades com l’atletisme, el ciclisme, el triatló, el trail running, el motociclisme, el tenis, entre altres, el diputat d’Esports, de la Diputació de Castelló ha presentat en Fitur huit proves, a més del Gran Premi Castelló – Ruta de la Ceràmica, que es va celebrar diumenge passat i que va reunir els millors ciclistes i equips de tot el món en l’arrancada de temporada.

 

  • Volta a la Comunitat Valenciana(ciclisme) – La primera etapa d’esta edició es disputarà el 31 de gener i tindrà l’eixida en la localitat de Benicàssim i la meta a Castelló de la Plana.

 

  • Mediterranean Epic MTB(ciclisme) – La prova referència del ciclisme de muntanya UCI Hors Catégorie HC se celebrarà del 8 a l’11 de desembre amb eixides i metes en els municipis d’Orpesa i Castelló de la Plana.

 

  • Marató de Castelló (atletisme) – La capital albergarà el pròxim 26 de febrer la prova d’asfalt que combina la distància dels 42km com la dels 10km i que en l’edició de 2022 l’atleta Yalemzerf Yahualaw va aconseguir el rècord mundial en el 10k.

 

  • Penyagolosa Trails(trail) – La prova més arrelada al nostre territori, que va albergar el Campionat de Món de trail en 2018, celebra els 25 anys recorrent les senderes de la capital de la Plana fins a Sant Joan de Penyagolosa.

 

  • Torneig Primer Toque (futbol) – Des del 2007 el torneig de futbol organitzat pel CF Primer Toque atrau a la nostra província prop de 2700 esportistes d’equips de tota Espanya, aconseguint un impacte econòmic superior als 2.000.000 € durant el mes d’abril.

 

  • Triatló Infinitri Peníscola (triatló) – La ciutat emmurallada de Peníscola s’ha convertit en una cita ineludible per als aficionats al triatló, congregant a més de 1000 triatletes cada any.

 

  • Marató de Dements (trail running) – Després d’uns anys afermant-se en el calendari nacional de trail, el pròxim 16 de novembre, la prova que se celebra a Eslida fa el salt a nivell internacional acollint la final de les Skyrunner World Sèries.

 

  • Eco Rallye de la Comunitat Valenciana(automobilisme) – Esta nova modalitat de rallyes es va fent lloc en el món de l’automobilisme i la cita de Castelló ja és un referent en el calendari nacional i internacional d’esta disciplina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar