La Diputació de Castelló obri les portes dels ‘Castells de Castelló’ amb més de 40 rutes virtuals per a conéixer i enaltir el valor patrimonial de la província

La presidenta, Marta Barrachina, presenta les diferents rutes que recorren els castells de la província a través d’una web i una aplicació mòbil amb tota la informació de més de 40 fortaleses de la província

“Els castells constitueixen un llegat incalculable que mereix ser conegut, reconegut, protegit i volgut per tots nosaltres”, ha enaltit Marta Barrachina

La Diputació de Castelló omplirà ‘de vida’ els castells de la província amb la iniciativa ‘Castells de Castelló’. I ho fa obrint les portes de les fortaleses amb més de 40 rutes virtuals per a conéixer i enaltir el valor patrimonial de la província.

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, al costat del diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha presentat les diferents rutes per a recórrer els castells de la província a través d’una web i una aplicació mòbil amb tota la informació de més de 40 fortaleses de la província.

“Aquesta proposta ens permet posar en valor un dels tresors més valuosos que tenim a la nostra província, els diferents castells que constitueixen un llegat incalculable que mereix ser conegut, reconegut, protegit i volgut per tots nosaltres”, ha enaltit Marta Barrachina.

Conscients del seu valor patrimonial i turístic, la Diputació de Castelló ha posat en marxa aquest projecte cultural que ajuda a visibilitzar i posar en valor i perpetuar la rellevància patrimonial dels més de 40 castells de la província, a més de dinamitzar el turisme provincial, emprant aquestes fortaleses com a punt de connexió entre municipis, creant-se així una xarxa de monuments visitables que contribuïsca a l’augment de visitants.

A través de la pàgina web https://castellsdecastello.dipcas.es/ i una aplicació mòbil (disponible en el Play Store d’Android i l’App Store de iOS), ‘Castells de Castelló’ presenta un conjunt de rutes dissenyades per a connectar els diferents castells de la província de Castelló, tenint en compte la seua proximitat i connexió històrica. Així, l’itinerari de les rutes es delimita en funció de quatre grans propostes: tres a l’Alt Maestrat, quatre en l’Alt Millars, set en l’Alt Palància, quatre al Baix Maestrat, tres als Ports, un en l’Alcalaten, huit a la Plana Alta i dotze a la Plana Baixa.

La funció principal de la iniciativa és proporcionar informació de cada fortificació i, a més, compta amb un mapa amb geoposicionament i es pot prémer sobre cada monument i consultar el seu estat de conservació, accessibilitat, història i aparcament pròxim, entre altres característiques.

Tots aquests castells comparteixen aspectes comuns i bé es poden categoritzar en funció de la seua ubicació, les seues dimensions, el seu estat de conservació, entre altres. “Però el vertader factor comú que els aglutina és el seu valor patrimonial, arquitectònic i cultural”, ha subratllat Marta Barrachina.

“Castells de Castelló’ és un motiu més per a compartir la nostra província, de donar-la a conéixer, de fer-la gran, i això és possible quan els projectes s’executen i es desenvolupen amb ganes, il·lusió i treball per tot allò que ens apassiona com és Castelló”. “Perquè fent el que creem és la millor manera de convéncer que la nostra terra i el nostre patrimoni siguen reconeguts per propis i visitants”, ha finalitzat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar