La Diputació de Castelló mediarà davant la Generalitat Valenciana perquè Tales puga disposar d’un punt d’atenció a majors

 

  • El Pla Convivintja contempla la creació de 14 infraestructures socials d’aquest tipus a la província, que estaran atesas per personal qualificat i funcionaran com a seccions d’un centre de dia pròxim de referència

 

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, mediarà davant la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives perquè la localitat de Tales puga comptar amb un punt d’atenció a persones majors. Així ho ha traslladat al seu alcalde, Vicente Juan Prades, durant la visita que ha realitzat al municipi. En aquest sentit, Puerta ha destacat la importància que l’Ajuntament haja adquirit un local per a la seua utilització com a futur punt d’atenció. La seua creació haurà de ser aprovada per la Conselleria.

Els punts d’atenció són noves infraestructures socials contemplades en el Pla Convivint de la Generalitat Valenciana que funcionaran com a seccions d’un centre de referència pròxim, en aquest cas, seria el d’Onda.

Estaran atesos per personal qualificat en horari de 09.00 hores a 17.00 hores. A més, amb la peridiocitat que es determine, els professionals del centre de referència es desplaçaran fins al punt d’atenció per la prestació específica de determinats serveis.

Es dona la circumstància que la província de Castelló és pionera en la creació d’aquests serveis, ja que en una primera fase, dins del Pla Convivint, la Conselleria ha aprovat la posada en marxa de 14 punts d’atenció en Vistabella, Sant Jordi, Argelita, Chóvar, Ayódar, Puebla de Arenoso, Aín, Suera, Pina de Montalgrao, Castellnovo, Sot de Ferrer, Torás, Teresa i Viver.

Puerta també ha visitat el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal (SPAP) de Tales, antiga unitat de respir. En l’actualitat la Diputació destina 735.000 a l’any a subvencionar aquest servei en 97 municipis de la província de menys de 10.000 habitants.

Ha explicat que la xarxa SPAP resulta fonamental perquè les persones majors puguen estar ben ateses i cuidades als seus pobles.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar