La Diputació de Castelló inicia una ronda de reunions amb alcaldes per a explicar el Pla Diputació Impulsa i garantix el contacte en primera persona

El vicepresident i responsable de l’àrea de Bon Govern, Héctor Folgado, comença una ronda de contactes per a explicar este projecte, resoldre els dubtes dels alcaldes i alcaldesses i escoltar les necessitats dels 135 municipis

“La nostra tasca és servir als veïns i veïnes de la nostra província de la millor manera possible, amb els millors servicis i amb el Pla Impulsa ajudem les localitats a afrontar els seus reptes i necessitats”, ressalta Folgado

El vicepresident i responsable de l’àrea de Bon Govern de la Diputació de Castelló, Héctor Folgado, ha iniciat una ronda de reunions amb alcaldes, alcaldesses i regidors de la província per a explicar el Pla Diputació Impulsa, garantir solucions des del contacte en primera persona, resoldre els dubtes i escoltar les necessitats de cadascun dels 135 municipis per a impulsar este projecte il·lusionant.

Així, el vicepresident s’ha desplaçat fins a Morella on ha mantingut una primera reunió amb els ajuntaments de la comarca de Els Ports. A més, també ha visitat Sant Jordi, on ha reunit els representants de la comarca del Baix Maestrat. “L’objectiu d’estes reunions és explicar el Pla Diputació Impulsa i recollir els dubtes dels alcaldes i alcaldesses per a donar una resposta i aconseguir, d’esta manera, que la Diputació, com a ajuntament dels ajuntaments siga àgil i pròxima”.

El Pla Diputació Impulsa, com el seu nom indica, impulsa als municipis, a les pedanies i a les mancomunitats per a, així impulsar al conjunt de la província, que naix amb “la vocació de reduir al màxim la burocràcia”, ha manifestat el vicepresident, qui ha continuat dient que “és un pla aliat dels municipis, amb més llibertat i més recursos”.

El pla, que incrementa la inversió fins als 31.689.780 euros per als exercicis 2024 i 2025, és fruit de la labor de la primera presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i del conjunt del govern provincial, d’escolta real dels veïns de la província i dels seus alcaldes per a conéixer les seues necessitats. “La nostra tasca és servir als veïns i veïnes de la nostra província de la millor manera possible, amb els millors servicis i amb el Pla Impulsa ajudem les localitats a afrontar els seus reptes i necessitats”, ha destacat Héctor Folgado.

I és que, tal com ha explicat el vicepresident, el Pla Diputació Impulsa que va directe als municipis per a obres, inversions i despesa corrents és biennal, la qual cosa comporta al fet que els municipis tinguen la possibilitat d’executar obres de més envergadura, “encara que també donem la possibilitat als municipis de plantejar les obres any a any”, ha indicat Folgado.

Respecte a la llibertat que oferix la iniciativa, el vicepresident tercer ha comentat que Diputació Impulsa dona la llibertat d’elecció als municipis, recuperant, d’esta manera, la despesa corrent. “És un pla que no sols oferix obres, sinó que també oferix despesa corrent i subministrament amb la reinversió de les baixes”.

Sens dubte, amb este pla, la Diputació reafirma la voluntat d’ajudar als pobles més xicotets. La institució provincial ha incrementat les aportacions als municipis que tenen sobre la seua gestió pedanies. “Volem que totes i cadascuna de les poblacions que conformen la província siguen competitives i amb els mateixos servicis”, ha insistit el vicepresident.

En este sentit, Héctor Folgado ha reiterat l’aposta de l’equip de govern pels xicotets municipis perquè tots els ciutadans tinguen els mateixos drets i ha manifestat el compromís de la presidenta Marta Barrachina per presta “bons servicis als 135 municipis”.

“Una actuació primordial per a la Diputació”. Així ho ha traslladat el vicepresident tercer als alcaldes i alcaldesses de les comarques de Els Ports i del Baix Maestrat, en dos trobades “molt productius perquè la proximitat és el millor camí per a atendre les seues necessitats i donar resposta a les seues demandes”.

Durant la resta d’esta setmana i al llarg de la pròxima, el vicepresident continuarà explicant el Pla Impulsa als màxims representants dels ajuntaments de la província i les reunions previstes tindran lloc a Segorbe, Ribesalbes, Vall d’Alba, les Alqueries i Albocàsser.

Finalment, Héctor Folgado ha insistit dient que “els tres pilars que se sustenta el Pla Diputació Impulsa són més recursos, més facilitat per a tramitar-los i més flexibilitat per a dirigir-los on puguen ser més útils per als municipis”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar