La Diputació de Castelló impulsa una nova edició del Programa Òrbita amb l’objectiu de generar noves oportunitats econòmiques a la província

El diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, explica que Òrbita “és una programa d’acceleració empresarial en el qual se sotmet a les empreses participants a un procés de creixement escalable i sostenible garantint-los l’accés a finançament privat”

El 90% de les startups impulsades per este programa s’han consolidat a Castelló i s’han generat un total de 470 ocupacions directes en les 60 empreses que han format part d’Òrbita en anteriors edicions, 130 en l’últim any

La Diputació de Castelló ha impulsat una nova edició del Programa Òrbita amb l’objectiu de generar noves oportunitats econòmiques a la província de Castelló.

Així ho ha manifestat el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, qui ha explicat que Òrbita “és una programa d’acceleració empresarial en el qual se sotmet a les empreses participants a un procés de creixement escalable i sostenible garantint-los l’accés a finançament privat, en col·laboració amb el CEEI”.

“El Programa Òrbita busca empreses capaces de generar un impacte real a la província i en el seu entorn, contribuint al desenvolupament interior, la millora de les oportunitats, la sostenibilitat econòmica i la vertebració del seu territori”, ha ressaltat el diputat provincial. Sens dubte, esta iniciativa empresarial forma part del compromís de l’equip de govern que presidix Marta Barrachina amb la seua prioritat de “generar riquesa i noves oportunitats econòmiques en els municipis castellonencs”, ha subratllat Pallarés.

El Programa Òrbita va començar la seua activitat en 2018 i, després de sis edicions i a punt d’enlairar la sèptima, continua aportant idees fresques i nous servicis per a “continuar anant un pas per davant i aportar a les startups participants el més alt nivell de requeriments per al seu impuls i èxit empresarial”. “És una oportunitat única perquè els emprenedors i empresaris puguen desenvolupar tot el potencial que tenen les seues idees, ja que durant el programa se’ls dona resposta a les dificultats amb les quals es troben cada dia, facilitant-los nous recursos i més ferramentes”, ha ressaltat el diputat provincial.

En total, el 90% de les startups impulsades per este programa s’han consolidat a Castelló i s’han generat un total de 470 ocupacions directes en les 60 empreses que han format part d’Òrbita en anteriors edicions, 130 en l’últim any. “Uns números que posen de manifest la importància que té este programa per als emprenedors i empresaris de la província de Castelló i que esta Diputació continuarà impulsant i apostant per ell per a generar noves oportunitats a la província de Castelló”.

D’esta manera, la institució provincial i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Castelló (CEEI) ja han obert la convocatòria de la sèptima edició de l’acceleradora de projectes empresarials Òrbita perquè noves empreses es presenten als premis Òrbita 2024. Així doncs, el període de presentació de candidatures als premis finalitzarà el 3 de maig. En conseqüència, en el moment de terminació del termini indicat haurà d’haver-se presentat la candidatura juntament amb tota la documentació de suport, sense que existisquen terminis de gràcia o esmena.

El procés de selecció per a participar en el programa es durà a terme pel CEEI i per un Comité de selecció format per personal del CEEI, personal tècnic de Diputació de Castelló, personal docent pertanyent a Universitats de la província de Castelló i inversors i mentors seleccionats pel CEEI. Tots ells, seleccionaran les candidatures prenent en consideració el model de negoci, la innovació, viabilitat, capacitat de creixement, estratègia de màrqueting, potencial impacte sobre l’ocupació i la vertebració del territori, i impuls de la innovació i potencial d’impacte social i econòmic a Castelló.

“L’objectiu és treballar durant el programa amb les 10 empreses seleccionades que destaquen per la seua robustesa i potencial de creixement, la qual cosa els permetrà fer un salt qualitatiu en els seus mercats d’actuació”, ha assenyalat el diputat de Promoció Econòmica, qui ha continuat dient que “es realitzarà un diagnòstic operatiu previ secundant per mentorització personalitzada, una revisió en profunditat del business pla i passaran per la fase d’accés a finançament”. En finalitzar el programa es premiaran els 5 millors projectes, amb un premi de 20.000 euros finançat per la Diputació de Castelló.

Per tot això, Vicente Pallarés ha animat a les empreses castellonenques a participar en esta nova edició i ha assegurat que “de les oportunitats que s’obrin en este programa es tracen les oportunitats laborals de les futures generacions”. Cal ressaltar que Òrbita es dirigix a empreses de menys de cinc anys d’activitat, que compten amb un plantejament clar de negoci i amb un alt potencial de creixement.–

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar