La Diputació de Castelló impulsa una campanya per al foment del consum de peix de la província

La institució provincial llança un vídeo promocional per a posar en valor i posicionar la qualitat dels productes pesquers de Castelló com a pilar bàsic de la gastronomia autòctona de la província

“Des de la institució provincial treballem per potenciar el consum del nostre, dels nostres productes, ja que són motor dinamitzador de l’economia provincial”, ha indicat la presidenta Marta Barrachina

La Diputació de Castelló impulsa una campanya per al foment del consum de peix de la província. Sobre aquest tema, la institució provincial ha llançat un vídeo promocional per a posar en valor i posicionar la qualitat dels productes pesquers de Castelló com a pilar bàsic de la gastronomia autòctona de la província.

“Des de la Diputació de Castelló vam mostrar el nostre total suport a un sector tan singular, tradicional i estratègic a la província com és el de la pesca”, ha indicat la presidenta Marta Barrachina, qui ha afegit que “des de la institució provincial treballem per potenciar el consum del nostre, dels nostres productes, ja que són motor dinamitzador de l’economia provincial, i per això duem a terme iniciatives de promoció dels grans productes gastronòmics que té la nostra terra, tant en els municipis pesquers de costa com en els agrícoles i ramaders de l’interior”.

Tal com s’indica en el vídeo promocional, la pesca és sinònim d’identitat, de família i de les nostres arrels, i comprant en les nostres llotges, en els nostres mercats i a les nostres botigues peix de Castelló estem enfortint la província. “Hem de treballar tots junts per preservar la nostra pesca, el nostre llegat”, ha afegit Marta Barrachina.

Per part seua, el vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, ha explicat que “la promoció de l’activitat dels sectors tradicionals de la província de Castelló forma part del treball de la Diputació per posar en valor els productes agroalimentaris autòctons de la província a través de la marca Castelló Ruta de Sabor”. El vicepresident ha afegit que “Castelló Ruta de Sabor és degustar el nostre territori, un senyal d’identitat del nostre destí que continuarem promocionant i projectant”.

A més de les accions promocionals del sector pesquer de la província com el vídeo que es pot veure en el canal de YouTube de la Diputació de Castelló (https://youtu.be/DHxFYngEwhk?si=QywT_laPZybLyoQn), la institució provincial destina 50.000 euros per a l’impuls d’este sector. En eixe sentit, el present pressupost contempla una una subvenció en concurrència competitiva dirigida a les confraries de pescadors. L’import total de l’ajuda ascendix a 30.000 euros, sent 6.000 euros per a cadascuna de les cinc confraries que conformen la Federació Provincial de Confraries de Pescadors (Fedcopesca). A més, Fedcopesca rebrà una subvenció de 20.000 euros de part de la Diputació de Castelló. En conjunt, unes ajudes econòmiques amb les quals la institució reforça el seu suport al sector pesquer, una activitat fonamental per als municipis de costa i símbol de la gastronomia de la província.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar