La Diputació de Castelló impulsa l’Escola Taurina amb un complet programa d’activitats en cinc municipis de la província

Vilafranca i Benassal acolliran una novillada, mentre que Benassal, l’Alcora i la Vall d’Alba celebraran classes pràctiques amb lídia per part dels alumnes de l’Escola Taurina

El diputat David Vicente destaca “l’activitat que s’està generant a l’escola amb tot aquest programa de pràctiques perquè els xiquets i joves coneguen de prop el món del bou al mateix temps que s’enriqueix la programació festiva dels municipis”

La Diputació Provincial de Castelló impulsa l’Escola Taurina amb un complet programa d’activitats en cinc municipis de la província. Vilafranca i Benassal acolliran una novillada, mentre que Benassal, l’Alcora i la Vall d’Alba celebraran classes pràctiques amb lídia per part dels alumnes de l’Escola Taurina.

El diputat de l’Escola Taurina, David Vicente, ha valorat “molt positivament l’activitat que s’està generant a l’escola amb tot aquest programa de pràctiques perquè els xiquets i joves coneguen de prop el món del bou al mateix temps que s’enriqueix també la programació festiva de tots aquests municipis”.

“La Diputació Provincial de Castelló, amb la presidenta Marta Barrachina al capdavant, està treballant per a posar en valor una activitat que és cultura, tradició, però també és economia i ocupació per a moltes famílies i municipis de la nostra província”, ha explicat David Vicente.

“Els festejos taurins són part de la nostra cultura i així ho demostra, entre altres coses, que pràcticament tots els municipis de la província incloguen festejos de ‘bous al *carrer’ en les seues festes. Recolzem la labor dels professors que estan guiant als joves alumnes de l’Escola Taurina, i l’esforç d’aquests per fer realitat el seu somni de forjar-se una carrera en el difícil i sacrificat món del bou”, ha afegit el diputat provincial.

Dins del programa d’activitats previstes, l’Escola Taurina de la Diputació Provincial organitzarà una novillada a Vilafranca el diumenge 20 d’agost, i una altra a Benassal el diumenge 3 de setembre. A més, hi haurà classes pràctiques el dissabte 16 d’agost a Benassal, el divendres 1 de setembre a l’Alcora i el diumenge 1 d’octubre a la Vall d’Alba.

Cal recordar a més que la Diputació destina quasi 90.000 euros a una línia d’ajudes de la qual es poden beneficiar aquelles associacions taurines que bé organitzen festejos, subvencionant la compra o adquisició de caps de bestiar o el lloguer de barreres, entre altres; o bé publicacions, revistes, exposicions i altres activitats relacionades amb la cultura taurina.

Aquesta mateixa setmana s’ha constituït el consell plenari de l’Escola Taurina sota la presidència de Marta Barrachina, i el diputat David Vicente com a vicepresident. Els vocals que conformen l’escola són Joaquín Llopis pel Grup Popular, José Benlloch pel Grup Socialista i Luciano Ferrer per Vox. A més, també hi ha representants de les Associacions Taurines de la província, representants del Club Taurí i la propietat de la Plaça de Bous de Castelló.

“Des de la Diputació estem escoltant les demandes dels professionals de l’Escola Taurina i ens ocuparem que tant el personal docent com els alumnes compten amb tots els mitjans necessaris per al desenvolupament de la seua labor”, ha conclòs el diputat David Vicente.

A continuació, informem de la programació que hi ha tancada fins al moment:

Novilladas:

– Agost:

Dia 5, Aleraz (Salamanca): Bruno Martínez amb novillos de Hoyo la Gitana.

Dia 20, Vilafranca: Javier Aparicio, Aaron Palacios (Zaragoza), Pablo Vedri, Abel Rodríguez i José Almagro.

Dia 30, Borox (Toledo): novillos de El Cubo per a Javier Aparicio.

-Setembre:

Dia 3, Benassal: novillos de la Palmosilla per a Alberto Donaire (València), Pablo Vedri, Bruno Martínez, Iker Lorente i Ian Bermejo.

Dia 9, Albacete: Bruno amb novillos de Sonia González.

Dia 25, Algemesí (València): Javier Aparicio amb novillos de Daniel Ramos.

– Octubre:

Dia 7, València: Ian Bermejo amb novillos de Santi Domecq.

Classes pràctiques:

– Agost:

Dia 15, Carboneras de Guadazón (Cuenca): J.Aparicio.

Dia 16, Benassal: animals de Germán Vidal (Procedència Manolo Beltrán) per a Javier Aparicio, Pablo Vedrí, Abel Rodríguez e José Almagro.

Dia 17, Tamajón (Guadalajara): Ian Bermejo amb novillos de Germans Ortega.

Dia 19, Jaganta (Teruel): animals de Teo Adell (procedència Joselito) per a Bruno Martínez, Iker Lorente i Ian Bermejo.

Dia 23, Fuentelencina (Guadalajara): Ian Bermejo.

Dia 26, Zafrilla (Cuenca): Pablo Vedrí i Abel Rodríguez amb novillos de Juanvi Mora.

– Setembre:

Dia 1, l’Alcora: mà a mà Abel Rodríguez i Ian Bermejo.

Dia 8, Villarroya de la Serra (Zaragoza): animals de Jesús Marcen.

Dia 9, Cardona (Catalunya): novillo de Sancho Dávila per a Javier Aparicio.

Dia 10, Cardona (Catalunya): novillo de Sánchez Arjona per a Ian Bermejo.

-Octubre

Dia 1, la Vall d’Alba: animals de Germán Vidal (procedència Manolo Beltrán).

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar