La Diputació de Castelló impulsa el turisme i enfortix la col·laboració entre administracions en la III Trobada Nacional de Dades Obertes

  • La diputada de Participació i Transparència, María Tormo, anuncia que Peníscola acollirà el pròxim 31 de maig este congrés nacional baix el lema ‘Impulsant el turisme a través de les dades obertes’
  • La Trobada Nacional de Dades Obertes busca promoure i aprofitar l’ús de les dades en el desenvolupament de polítiques que impulsen el turisme i enfortisquen la col·laboració entre administracions públiques”, explica la diputada

 

 La Diputació Provincial de Castelló ha presentat la III Trobada Nacional de Dades Obertes que se celebrarà a Peníscola el pròxim 31 de maig. “Un esdeveniment que s’ha consolidat al nostre país com a referent en l’àmbit de la utilització de dades per al disseny i la creació de polítiques públiques, i que naix de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona, el Govern d’Aragó i la Diputació de Castelló”. Així ho ha manifestat la diputada de Transparència i Participació de la Diputació de Castelló, María Tormo, qui s’ha mostrat molt satisfeta de “poder acollir en la nostra terra, una província oberta i integradora, este congrés nacional, després de celebrar-se a Barcelona i Saragossa”.

Baix el lema ‘Impulsant el turisme a través de les dades obertes’, Peníscola serà la seu de la tercera edició de la Trobada Nacional de Dades Obertes, i “concentrarà els seus debats en els avantatges que suposa l’ús de les dades obertes per al disseny de polítiques destinades a l’impuls del turisme i altres activitats associades”, ha expressat la diputada provincial.

En este sentit, María Tormo ha destacat que “la trobada pretén servir d’espai de coneixement, reflexió i debat sobre aquells temes que se susciten entorn de l’ús de la informació continguda en les dades, per al disseny de polítiques públiques que beneficien a la ciutadania i a la societat en general”. Així mateix, ha assenyalat que “busca promoure i aprofitar l’ús de les dades en el desenvolupament de polítiques que impulsen el turisme i enfortisquen la col·laboració entre administracions”.

I és que, tal com ha recalcat la diputada de Transparència i Participació, “és necessari crear dinàmiques d’estudi i d’intercanvi d’experiències entre tècnics de gestió de dades obertes per a consolidar un ús i un aprofitament més general i aproximar, d’esta manera, la reutilització d’eixa informació entre els diferents agents socials, econòmics i les pròpies administracions públiques”. Pel que Maria Tormo ha ressaltat la importància de celebrar este congrés per a impulsar el turisme amb l’ús de les dades obertes.

Així doncs, l’esdeveniment reunirà a la província de Castelló a experts de reconegut prestigi, tècnics de diferents administracions públiques i professionals del sector de la reutilització i de la gestió de dades, principalment. En ell, s’abordaran temes crucials relacionats amb “la gestió eficaç, l’anàlisi estratègica i la implementació de les dades en un món cada vegada més impulsat pel open date”, ha anunciat la diputada.

Taules redones i conclusions de treballs realitzades per experts en els mesos previs al congrés proporcionaran una visió integral de l’aplicació de dades obertes en el sector turístics i en totes les seues activitats associades. “El congrés es caracteritza per tindre un enfocament multidisciplinari com a fórmula de treball per a abordar totes les qüestions candents al voltant de l’ús i aprofitament de les dades obertes”, ha assenyalat María Tormo.

De la mateixa manera, la diputada de Transparència i Participació ha destacat “l’encertada elecció de Peníscola per ser emblema i punt de referent entre les destinacions turístiques de la nostra província i de tota Espanya”. Les sessions de treball es duran a terme en el saló gòtic del Castell de Peníscola. “A la trobada s’espera la participació de més de cent persones provinents de diverses administracions i empreses privades del nostre país, ha subratllat.

Finalment, María Tormo ha presentat la web de la III Trobada Nacional de Dades Obertes (https://www.dipcas.es/es/iii-encuentro-nacional-de-datos-abiertos.html) en la qual està publicada el programa de l’esdeveniment, així com el formulari d’inscripció perquè, tot aquell que ho desitge, puga participar en una “jornada molt interessant en un lloc emblemàtic de la nostra província”, ha matisat la diputada.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar