La Diputació de Castelló i la Generalitat subratllen el seu compromís per a coordinar les ajudes als municipis afectats pels incendis de Bejís i Les Useres

 

  • El president de la institució provincial, José Martí, es reuneix amb el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i el director general d’Administració Local, Toni Such, per a “treballar de la mà en el suport als ajuntaments»

 

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha traslladat al secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i al director general d’Administració Local de la Generalitat, Toni Such, la «total disposició de la Diputació a treballar de la mà per a agilitzar les ajudes i programes que permeten atendre les necessitats dels municipis afectats pels incendis d’aquest estiu a Bejís i Les Useres».

José Martí ha participat aquest matí en un una reunió telemàtica amb tots dos, en la qual ha estat presenta la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, per a conéixer de primera mà el treball que està desenvolupant la Generalitat per a donar resposta «al més prompte possible» als ajuntaments.

Aquest contacte se suma al mantingut ahir a Altura amb la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i els alcaldes i alcaldesses dels municipis que han patit les conseqüències de l’incendi de Bejís, en la qual Bernabé va informar dels passos a seguir per a accedir a les ajudes estatals.

José Martí ha recalcat és que «del que es tracta és de coordinar esforços i, entre les tots, agilitzar tots els passos i cobrir, en el marc de les nostres competències, tot l’ens traslladen els alcaldes i les alcaldesses». En aquest sentit, Martí ha tornat a recordar la moció consensuada entre l’equip de govern, format per PSPV i Compromís, i el Partit Popular, que s’emportarà a debat plenari el dimarts 13 de setembre i que recull set propostes:

1.- La Diputació de Castelló elaborarà un Pla d’Ocupació perquè els ajuntaments afectats puguen contractar persones desocupades que es puguen destinar a la reparació d’instal·lacions i serveis municipals afectats pels incendis i que es coordinarà i complementarà amb els plans que aprove la Generalitat Valenciana.

  1. -La Diputació de Castelló aprovarà línies d’ajudes, en coordinació amb la Generalitat Valenciana i el seu pla de recuperació anunciat, perquè els ajuntaments afectats activen ajudes a autònoms i PIME per a fer front als efectes econòmics negatius que han tingut en les activitats de tots els sectors: explotacions agràries, ramaderia, càmpings, comerços, establiments hotelers, etc.

3.- La Diputació de Castelló complementarà les ajudes que altres administracions públiques destinen als habitatges afectats pels incendis, tant de primera com de segona residència, fins a aconseguir el 100% dels danys.

4.- La Diputació de Castelló prorrogarà totes les línies i programes d’ajuda que els ajuntaments afectats tenen concedides i que a causa de l’incendi puguen patir retards en la seua execució.

5.- La Diputació de Castelló aprovarà línies nominatives d’ajuda als ajuntaments afectats pels incendis, que puguen ser utilitzades a sufragar les despeses extraordinàries i la despesa corrent que aquests ajuntaments han hagut d’assumir a conseqüència dels incendis.

6.- La Diputació de Castelló sol·licita que el Patronat Provincial de Turisme dissenye plans específics per a recuperar l’activitat turística en els municipis afectats i que ho faça en coordinació amb l’Agència Valenciana de Turisme.

7.- La Diputació de Castelló crearà una Oficina de Coordinació i Seguiment de les mesures per a aconseguir el seu màxim desenvolupament i l’eficàcia en la coordinació amb la resta d’administracions públiques, especialment la Generalitat Valenciana. Es crearà, a més, una Comissió Informativa Especial per a canalitzar i coordinar tota la informació i els plans d’actuació.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar