La Diputació de Castelló ha repartit de manera incondicionada prop de 32 milions d’euros entre els pobles de la província en el període 2020-2022

 

  • El president José Martí destaca que la decisió del seu equip de govern d’adherir-se a aquest instrument de finançament creat per la Generalitat suposa el reconeixement de la majoria d’edat dels ajuntaments i una decidisca aposta per l’autonomia municipal
  • Recorda que en aquest període els municipis han rebut 49 milions d’euros a través d’aquest mecanisme perquè als 31,8 milions aportats per la institució provincial cal sumar els 17,2 milions transferits per la Generalitat Valenciana

 

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha posat en valor la decisió de l’equip de govern progressista que presideix d’adherir-se en 2020 al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, «la qual cosa s’ha traduït en la transferència incondicionada de 31,8 milions d’euros als ajuntaments de la província perquè destinen aquests recursos al que les seues corporacions consideren menester». Considera que es tracta de «una novetat molt interessant a la província» que s’ha produït arran del canvi polític que va experimentar la institució amb la formació del nou equip de govern. Segons ha recordat, «és una mesura que ha beneficiat als 135 municipis de la província i de manera significativa als més xicotets perquè per a ells hem introduït criteris de discriminació positiva».

Martí explica que el Fons de Cooperació representa «un estímul importantíssim» per als municipis de la província, amb el qual en els dos últims anys i mig han rebut un total de 49 milions d’euros, ja que als 31,8 milions d’euros aportats per la Diputació cal sumar els 17,2 milions d’euros transferits per la Generalitat Valenciana».

El president recorda que el Consell de la Generalitat Valenciana va aprovar el 7 d’abril de 2017 el Decret de creació del Fons de Cooperació Municipal, al qual la Diputació de Castelló es va adherir en 2020. En el pressupost d’aqueix primer exercici, la Diputació va consignar una aportació de 5,6 milions, la mateixa que realitzava la Generalitat. En 2021 l’entitat provincial va duplicar l’aportació fins a situar-la en 11,2 milions d’euros, una xifra que s’ha incrementat de manera significativa en 2022 per a aconseguir els 15 milions d’euros.

 

FONS DE COOPERACIÓ 2020-2022 APORTACIÓ DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ APORTACIÓ GENERALITAT VALENCIANA TOTAL REBUT PELS MUNICIPIS
2020 5,6 MILIONS 5,6 MILIONS 11,2 MILIONS
2021 11,2 MILIONS 5,6 MILIONS 16,8 MILIONS
2022 15 MILIONS 6 MILIONS 21 MILIONS
TOTAL PERÍODE 49 MILIONS

 

José Martí està convençut que el Fons de Cooperació és un instrument de finançament «molt eficaç», i destaca que l’adhesió al mateix de les Diputacions de Castelló i València suposa una gran ajuda per als seus municipis.

El president ha insistit en el seu argument que aquest fons incondicionat va en la línia de reconéixer la majoria d’edat dels ajuntaments, «als alcaldes dels quals es faculta perquè empren els fons que els corresponen en el que consideren convenient, sense tuteles de cap mena des de la Diputació». És sens dubte, «una decidida aposta per l’autonomia municipal».

El Fons «també garanteix la igualtat entre els diferents municipis, perquè amb ell s’assegura que cada poble reba la quantitat que li correspon segons els criteris establits, sense arbitrarietats polítiques de cap mena a l’hora de realitzar el repartiment de recursos».

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar