La Diputació de Castelló gestiona de manera eficaç la vigilància i els tractaments preventius per a anticipar-se i evitar la proliferació de mosquits

El diputat de Medi Natural, José María Andrés, ressalta la necessitat de mantindre “un control de les primeres fases larvàries de mosquits per a evitar la seua proliferació després de les pluges dels últims dies i generar un problema de salut pública per als veïns i les veïnes de la província”

José María Andrés assegura que durant les pròximes setmanes “es continuarà reforçant el servei de control de mosquits, vigilant totes aquelles noves acumulacions d’aigua que puguen formar-se, així com els tractaments larvicides preventius quan es detecte la presència d’estats immadurs”

La Diputació Provincial de Castelló gestiona de manera eficaç la vigilància i els tractaments preventius per a anticipar-se i evitar la proliferació de mosquits.

Així ho ha manifestat el diputat de Medi Natural, José María Andrés, qui ha ressaltat la necessitat de mantindre “un control de les primeres fases larvàries de mosquits per a evitar la seua proliferació després de les pluges dels últims dies i generar un problema de salut pública per als veïns i les veïnes de la província”.

I és que, després de les últimes precipitacions registrades, s’ha observat la presència de mosquits en les embassades detectades en les zones inundables i de marjaleria dels municipis del litoral de Castelló. Pel que la institució provincial ha incrementat els treballs de camp en aquelles zones que han continuat inundades del litoral i ha reforçat “els tractaments per a evitar el desenvolupament de mosquits”, ha assenyalat José María Andrés.

En el litoral sud de la província, a causa de la morfologia del terreny, s’han acumulat importants quantitats d’aigua, sobretot en zones de marjal del municipi de Nules, en el qual s’han detectat l’eclosió de nivells elevats de larves de mosquit de marjal, per la qual cosa s’han duplicat esforços en la zona.

A més, davant l’aparició dels primers estats larvaris, s’han reforçat els tractaments larvicides biològics en totes aquelles acumulacions amb presència de larves de mosquit, atés que estes actuacions, tal com ha explicat el diputat provincial “són més eficaços en estats inicials de desenvolupament, evitant així que emergisca l’adult i aconseguint una major mortalitat de les poblacions d’estos dípters”.

Sens dubte, el desplegament de mitjans de fumigació a la província per a evitar la proliferació de mosquits i atallar la seua afecció en la ciutadania, és “la resposta a la preocupació dels castellonencs, ens preocupa el que preocupa els nostres municipis i als nostres veïns, per això estem treballant per a donar una solució ràpida a un problema que afecta a tota la ciutadania amb una resposta contundent dotada de mitjans”, ha destacat el diputat de Medi natural.

En este sentit, José María Andrés ha comentat que durant les pròximes setmanes “es continuarà reforçant el servei de control de mosquits, vigilant totes aquelles noves acumulacions d’aigua que puguen formar-se després de les pluges, així com els tractaments larvicides preventius quan es detecte la presència d’estats immadurs”.

Així mateix, el diputat ha recordat que la Diputació de Castelló seguix la seua línia de col·laboració i coordinació amb els municipis la província. “Treballem de manera conjunta i coordinada per a combatre més eficaçment les plagues que es produïxen cada any en el nostre territori”, ha expressat Andrés, qui ha continuat dient que “és molt important mantindre reunions juntament amb els ajuntaments per a traslladar-los informació tècnica, atendre les seues demandes i donar-los una solució ràpida i àgil”.

Mitjançant estes reunions es pretén millorar l’eficàcia de les actuacions enfront dels mosquits, així com millorar la gestió i presa de decisions en aquells possibles focus que puguen generar incidència a la ciutadania, tant per part de les administracions com dels propietaris privats. De la mateixa manera, “es pretén fomentar la formació de la ciutadania en el control de mosquits en àrees privades mitjançant l’organització de jornades de formació incloses en este servei”, ha assenyalat José María Andrés.

Finalment, el diputat de Medi Natural de la Diputació de Castelló ha demanat la col·laboració de la població per a “fer més efectiva l’acció contra els mosquits”. Pel que ha recomanat eliminar qualsevol espai amb aigua estancada sense gestió que puga generar un focus de cria, sobretot després de les pluges, així com el condicionament i neteja de parcel·les privades, perquè els equips de tractament puguen accedir per a la seua inspecció i tractament.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar