La Diputació de Castelló garantix l’aigua a l’interior com a recurs de vida amb més de 400.000 euros

  • La Junta de Govern aprova la concessió de subvencions a municipis de menys de 20.000 habitants per a reparar instal·lacions, instal·lar vàlvules de retenció, finançar el subministrament de cubes i rehabilitar xarxes de proveïment
  • El diputat del Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez, posa en valor l’esforç de la institució a assegurar “la font de vida que és per a molts pobles este bé escàs”. “És una de les prioritats de la nostra presidenta Marta Barrachina”

 

La Junta de Govern de la Diputació Provincial de Castelló ha aprovat hui la concessió de subvencions per a garantir el subministrament hídric en els municipis de menys de 20.000 habitants. L’acord suposa un esforç per a la institució que es xifra en més de 400.000 euros i que permetrà que prop de quaranta localitats de la província vegen pal·liats els seus dèficits en infraestructures hídriques i garantit el subministrament del preuat bé amb el finançament de cubes de proveïment.

Es tracta d’un compromís adquirit en primera persona per la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, que als pocs dies d’haver pres possessió del seu càrrec, l’1 d’agost, es va reunir amb la consellera d’Infraestructures, Aigua, Territori i Medi Ambient, Salomé Pradas, per a posar damunt de la taula les urgències hídriques de la província. “No és tema menor, és un objectiu prioritari de la primera dona que presidix esta institució i que des de la Diputació Provincial considerem un deure que assumisc com a diputat en primera persona”, ha manifestat Iván Sánchez, responsable de la cartera del Cicle Integral de l’Aigua.

Les subvencions concedides per la Junta de Govern ascendixen a 401.395,31 euros i es dividixen en dos blocs. D’una banda, 37 localitats són beneficiàries de 201.829,82 euros que permetran, entre altres objectius, reparar avaries, captar aigües i restablir paràmetres sanitaris, actuar sobre el bombament, finançar els ports del subministrament de cubes o instal·lar retenidors de vàlvules.

El segon dels paquets a finançar, amb un import de 199.565,49 euros, beneficia a 16 municipis i els fons estan destinats a elements de protecció en pous, substitucions de bombes o conduccions avariades, reposicions d’instal·lacions o equipaments.

“Es tracta d’actuar sobre el problema per a ser eficaços amb solucions que garantisquen a les poblacions que disposen d’este recurs vital per a l’interior”, ha considerat Iván Sánchez. “I en este objectiu estarem sempre al costat dels pobles tendint la mà per a ajudar-los, sent diligents en la resolució de problemes que són bàsics i demandant al Consell el suport i la inversió que faça possible que tota la província tinga garantit l’accés a un recurs vital per a la vida”, ha conclòs el diputat provincial.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar