La Diputació de Castelló firma un conveni amb Las Naves per a la transferència de coneixement i tecnologia

L’aliança entre totes dues institucions permetrà el desenvolupament i la implementació de diversos programes i ferramentes que promoguen la innovació des de múltiples dimensions, incloent-hi la sostenibilitat, la participació ciutadana i la rendició de comptes

“La firma del conveni entre la institució provincial i Las Naves representa un compromís conjunt per a avançar en la promoció del coneixement, la tecnologia i la innovació en benefici de la societat”, destaca la diputada de Participació Ciutadana, María Tormo

La Diputació Provincial de Castelló i Las Naves, entitat del sector públic local adscrita a la Delegació d’Innovació i Gestió de Coneixements de l’Ajuntament de València, han firmat un conveni per a la transferència del coneixement i la tecnologia entre totes dues institucions.

La diputada de Participació Ciutadana de la institució provincial, María Tormo, s’ha mostrat “molt satisfeta” per l’acord aconseguit entre totes dues institucions, ja que permetrà el desenvolupament i la implementació de diversos programes i ferramentes que promoguen la innovació des de múltiples dimensions, incloent-hi la sostenibilitat, la participació ciutadana i la rendició de comptes.

En este sentit, la diputada provincial ha manifestat que “la firma del conveni entre la Diputació de Castelló i Las Naves representa un compromís conjunt per a avançar en la promoció del coneixement, la tecnologia i la innovació en benefici de la societat”, ha ressaltat Tormo, qui ha enaltit el “entusiasme” de totes dues institucions per “els projectes futurs que sorgiran d’esta col·laboració i per l’impacte positiu que tindran en la comunitat”.

“Volem que este conveni que hem firmat siga d’absoluta ajuda i beneficie als nostres veïns i veïnes, que són pels quals treballem cada dia. El nostre compromís és treballar per a avançar i continuar fent passos cap a un futur de la província i per a aconseguir-lo, la participació ciutadana és una peça clau”, ha destacat María Tormo.

D’esta manera, la diputada provincial ha posat en valor el treball d’Avalua·lab, el Laboratori d’Anàlisi i Avaluació de Política Públiques de Les Naus, amb el qual s’ha acordat “compartir coneixements i experiències en relació a qüestions que facen més oberta i transparent l’administració”, ha assenyalat.

Així doncs, entre les iniciatives en les quals es treballarà està la realització d’un baròmetre per a conéixer quines són les necessitats locals per a fomentar l’avaluació de les polítiques municipals. “L’objectiu és millorar la governabilitat i la formulació de noves polítiques públiques, comptant amb la participació de la societat civil i donant resposta a les seues necessitats”, ha manifestat la diputada, qui ha posat l’accent en la importància que té la participació ciutadana en esta qüestions. “Gràcies a la participació, els governs s’enfortixen i els interessos socials s’incorporen a l’agenda pública”, ha subratllat.

A més, María Tormo ha mostrat el seu “interés” en el projecte POLIS de Las Naves, el qual té com a objectiu “fomentar l’interés dels escolars per l’acció governamental, generant coneixements sobre els impactes que les intervencions dutes a terme pels governs tenen en l’entorn i en les seues vides”, ha explicat la diputada de Participació Ciutadana.

“I és que en un món cada vegada més complex i dinàmic, és essencial que els joves comprenguen el paper que exercixen els governs en la societat i com les seues decisions poden tindre repercussions directes en ells mateixos i en el seu entorn”, ha afegit Tormo. Per això, la col·laboració entre la Diputació de Castelló i Les Naus s’orientarà, també, cap a la promoció d’una major comprensió d’estes qüestions entre els estudiants.

Cal ressaltar que la Diputació de Castelló participarà en Les Naus en l’XI Congrés d’Innovació Pública – Congrés *NovaGob que se celebrarà els dies 24 i 25 d’octubre, així com en la Conferència Biennal de la Societat Espanyola d’Avaluació de Polítiques Públiques que està prevista per a realitzar-se el mes de novembre.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar