La Diputació de Castelló fa un balanç molt positiu del primer mes de les rutes guiades pels paratges naturals ‘Caminant amb la Diputació’

El diputat de Medi Natural, José María Andrés, assegura que ‘Caminant amb la Diputació’ està sent “un èxit”. “Estem encantats dels resultats obtinguts en este projecte, en tan sols un mes hem superat els 100 participants”, assenyala

Les primeres tres rutes guiades han transcorregut per llocs tan atractius com la Serra d’Espadà o la via verda de la Mar entre Benicàssim i Oropesa. “Totes les persones han quedat fascinades de les meravelles que té el nostre territori”, destaca el diputat

La Diputació Provincial de Castelló ha realitzat un balanç “molt positiu” de les rutes guiades d’interpretació ambiental per la província en el primer mes de la seua programació. Així ho ha destacat el diputat de Medi Natural, José María Andrés, qui ha assegurat que “Caminant amb la Diputació està sent un èxit de participació des de la seua posada en marxa”.

Més de 100 persones han gaudit en este primer mes de les rutes guiades organitzades per la institució provincial, que han recorregut tres municipis de la província i han permés als participants, “no sols gaudir del patrimoni natural i del paisatge que envolta la nostra terra, sinó també de la gastronomia de cadascun dels pobles”.

“Estem encantats dels resultats obtinguts en este projecte, en tan sols un mes hem superat els 100 participants en la suma de les tres rutes que s’han organitzat”, ha assenyalat José María Andrés. Pel que ha considerat que “amb estos resultats, queda més que demostrada l’excel·lència dels nostres paratges naturals”.

“Totes les persones han quedat fascinades de les meravelles que té el nostre territori”, ha ressaltat el diputat de Medi Natural. En este sentit, José María Andrés, ha explicat que “amb estes rutes guiades acostem als ciutadans els molts atractius que té la província de Castelló”.

Així doncs, les tres primeres rutes guiades han transcorregut per llocs tan atractius com la Serra d’Espadà o la via verda de la Mar entre Benicàssim i Oropesa i en elles han participat, des de grups d’amics, fins a famílies amb xiquets. En la primera excursió del cicle de rutes, els 18 participants van ascendir fins al pic de Font de Cabres i la Creu de Ferro, però, tal com ha manifestat el diputat, “el més sorprenent no van ser les vistes des dels dos pics, sinó les importants restes del patrimoni bèl·lic de l’última guerra civil espanyola que els participants van visitar durant el recorregut de més de huit quilòmetres per les muntanyes de Nules i la Vilavella”.

La segona ruta, va tindre lloc al costat de la mar Mediterrània, en un senzill recorregut entre Benicàssim i Oropesa, en el qual van participar 64 persones. Totes elles van recórrer la via verda de la Mar i la zona verge de la Renegà i van descobrir, de prop, “les plantes i animals, alguns en greu perill d’extinció, que fan únic el nostre litoral”, ha ressaltat José María Andrés.

D’esta manera, el diputat provincial ha posat en valor “els variats enclavaments naturals que emboliquen el nostre territori, des de les nostres muntanyes fins a la mar, i que fan de Castelló una província única”. Així mateix, ha destacat el recorregut de la tercera ruta guiada, en la qual els 67 participants van descobrir “una de les joies del territori valencià”, que no és una altra que Les Penyes Altes d’Artana.

Cal assenyalar que estes són les tres primeres rutes de les 27 que s’han organitzat per a “donar a conéixer els diferents i variats enclavaments de la província de Castelló”. Totes les activitats són gratuïtes i estan obertes al conjunt de la ciutadania, amb reserva prèvia. La inscripció es pot realitzar a través de la web de la Diputació de Castelló en l’apartat de medi ambient, o directament en l’apartat de reserves de la pàgina web de Itinerantur, l’empresa adjudicatària del servici.

“Des de la Diputació de Castelló animem als castellonencs i turistes que s’apunten i gaudisquen d’una jornada diferent de senderisme, en la qual podran descobrir racons realment sorprenents de la nostra terra, que moltes vegades desconeixem”, ha expressat el diputat de Medi Natural, qui ha recordat que la pròxima excursió serà el diumenge 17 de març en el municipi de Catí.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar