La Diputació de Castelló entrega els premis del concurs de fotografia de medi natural ‘Naturalitza’t’

L’obra guanyadora es titula L’Olivera de la Solana, i és una clara referència de l’enorme diversitat de recursos naturals i paisatgístics de la província de Castelló

El diputat de Medi Natural, José María Andrés, manifesta que els projectes presentats en esta edició posen en valor la importància de “valorar el pròxim, el nostre entorn més pròxim”

El saló de Recepcions del Palau de la Diputació de Castelló ha sigut l’escenari esta setmana del lliurament dels guardons de la segona edició del concurs de fotografia de medi natural de Castelló ‘Naturalitza’t’. L’obra guanyadora es titula L’Olivera de la Solana, i és una clara referència de l’enorme diversitat de recursos naturals i paisatgístics de la província de Castelló.

El diputat de Medi Natural, José María Andrés, ha manifestat que els projectes presentats en esta edició posen en valor la importància de “valorar el pròxim, el nostre entorn més pròxim”. “Castelló és una província repleta de contrastos entre la costa i l’interior, el secà i les marjals, els boscos, la planta i les muntanyes que s’han de posar en valor i donar a conéixer per a poder apreciar-los, gaudir-los i protegir-los, i totes les imatges presentades, ho mostren”, ha ressaltat el diputat.

En total, s’han presentat més de mig centenar d’imatges de participants de diverses localitats de la província que il·lustren els racons més bonics de Castelló, “una província amb un encant especial que conjumina una gran riquesa natural que cal conéixer, gaudir i, sobretot, preservar”, ha subratllat Jose María Andrés.

En este sentit, el diputat ha mostrat la seua satisfacció per la gran resposta dels castellonencs i ha agraït a tots els participants la seua col·laboració, perquè “gràcies al seu treball, podem comprovar que els encants del medi natural de la província de Castelló continuen més vius que mai”.

Així, el concurs ha comptat amb un pressupost total de 4.000 euros a dividir en 12 premis. Lluis Miquel Ibáñez ha aconseguit el primer premi de la categoria general, dotat amb 1.000 euros. Fernando Falcó i Manuel Escuder han aconseguit el segon i tercer premi respectivament, dotats amb 700 i 500 euros. A més, el jurat ha repartit també un total de nou accèssits dotats amb una aportació econòmica de 200 euros.

Totes estes fotografies, tal com ha explicat el diputat José María Andrés, “formaran part del calendari de 2024 de la Diputació de Castelló”, per la qual cosa tots els ciutadans podran conéixer de primera mà els treballs guanyadors del certamen.

Finalment, el diputat de Medi Natural ha destacat “la forta aposta que fem des de la Diputació per posar en valor els nostres municipis i el nostre entorn natural”, i ha insistit en la importància de “conservar, millorar i mantindre en bon estat les zones verdes de la província, els paratges naturals, les masses forestals i les senderes, especialment en aquells municipis més xicotets que estan en risc de despoblació, però que compten amb un gran encant natural que convida a visitar”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar