La Diputació de Castelló entrega a l’Associació Amics del Pouet del Sant la imatge restaurada del ‘Niño Jesús’ i enaltix el patrimoni cultural de Vila-real

El vicepresident de la Diputació de Castelló, Héctor Folgado, mostra el compromís de la institució provincial amb “el manteniment del patrimoni històric dels nostres 135 pobles com a motiu d’orgull i impuls al turisme”, ressalta

“Des de la Diputació de Castelló estem molt orgullosos del patrimoni dels nostres pobles i ciutats, perquè en la preservació del patrimoni no sols hi ha un gran valor sentimental, sinó també una font d’oportunitat cultural”, destaca el vicepresident de la institució

La Diputació Provincial de Castelló ha entregat este matí a l’Associació Amics del Pouet del Sant, de la Basílica Sant Pascual Bailón, la imatge restaurada del ‘Niño Jesús’ i ha enaltit el patrimoni cultural de Vila-real.

El vicepresident de la institució provincial, Héctor Folgado, i el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, han participat en el lliurament de la restauració que ha tingut lloc este matí en el Museu del Pouet de Vila-real. “És una satisfacció poder entregar hui esta peça en tota la seua esplendor per al municipi de Vila-real, perquè sabem de l’estima a esta imatge del segle XVIII”, ha manifestat Héctor Folgado.

En este sentit, el vicepresident de la Diputació ha posat l’accent que “el poble de Vila-real recupera un patrimoni cultural i històric, però també emocional i d’estima als seus orígens, un patrimoni del qual sentir-se orgullosos”. “Des de la Diputació de Castelló estem molt orgullosos del patrimoni dels nostres pobles i ciutats, perquè en la preservació del patrimoni no sols hi ha un gran valor sentimental, sinó també una font d’oportunitat cultural, i, en este cas en particular, un impuls al turisme religiós”, ha destacat Héctor Folgado.

Així, el vicepresident ha mostrat el compromís de l’equip de govern provincial que presidix Marta Barrachina amb “el manteniment del patrimoni històric dels nostres 135 pobles com a motiu d’orgull i impuls al turisme”.

Per part seua, el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha assegurat que “la cultura a part de dir-nos d’on venim i el que som, és una oportunitat econòmica i de dinamització dels nostres pobles. És una font de riquesa per a la nostra província”. Pel que Alejandro Clausell ha considerat que “la restauració d’esta imatge, no sols beneficiarà als vila-realencs, perquè revaloritzaran el seu patrimoni, sinó que també serà un revulsiu econòmic per a la ciutat que sumarà un nou element més per al turisme religiós i cultural”.

Sens dubte, l’excel·lent treball que han realitzat els professionals del Servei de Restauració de la Diputació de Castelló ha fet possible que “el municipi compte amb esta meravellosa peça de cera, després de procés de restauració molt elaborat”, ha expressat el diputat de Cultura.

Restauració del ‘Niño Jesús’

L’escultura del ‘Niño Jesús’ és una obra del segle XVIII conformada per dos tipus de materials principals: la cera, amb la qual està conformada el ‘Niño Jesús’ i les vestidures tèxtils que li acompanyen.

Per a restaurar i recuperar el millor estat d’esta peça, els restauradors de la Diputació, “han reintegrat la cera pigmentada original amb ajuda de resines sintètiques utilitzant la tècnica de puntillisme, sent així discernible a una certa distància i recuperant d’esta manera la unitat estètica de l’obra”, ha explicat Alejandro Clausell.

Pel que fa als tractaments sobre els materials tèxtils, s’ha procedit a la neteja per microaspiració, la rentada de la peça d’encaix i a la humidificació dels altres teixits per a eliminar deformacions i arrugues.

Una vegada restaurades cadascuna de les peces, s’ha procedit a vestir de nou el ‘Niño Jesús’, tractant de col·locar cadascuna d’elles vetlant tant per la seua correcta aparença estètica i la seua preservació a llarg termini.

Tant el vicepresident de la institució, com el diputat de Cultura ha posat en valor “l’extraordinari treball que han realitzat els professionals del Servei de Restauració. Gràcies a eixes mans magnífiques plenes d’art, professionalitat i lliurament, hui podem ser testimonis del millor patrimoni de la nostra província”, han rematat.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peníscola activa la zona ORA

– L’empresa adjudicatària del nou contracte del servei aportarà, durant sis anys, 1,9 milions d’euros anuals a les arques municipals – Més de 4000 vehicles