La Diputació de Castelló enaltix el Museu de la Valltorta amb el Mèrit de les Arts en el Dia de la Província

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, destaca que “durant els seus 30 anys d’història s’ha convertit en el centre de referència per a la investigació, gestió i divulgació de l’art rupestre de la província”

Per la seua aposta per l’estudi, la protecció i la difusió del ric patrimoni cultural del Maestrat castellonenc, amb el consegüent desenvolupament econòmic d’esta zona de l’interior de la nostra província, li fa mereixedor del Mèrit a les Arts”, ha subratllat la presidenta de la Diputació

La Diputació Provincial de Castelló enaltix el Museu de la Valltorta amb el Mèrit de les Arts en el Dia de la Província.

Coincidint amb la Fira Prehistòrica que celebra la seua quinta edició este cap de setmana en el municipi de Tírig, la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha posat en valor el museu que va ser inaugurat en 1994 “i durant els seus 30 anys d’història s’ha convertit en el centre de referència per a la investigació, gestió i divulgació de l’art rupestre de la província”.

La dirigent provincial també ha destacat al museu com a lloc on es va propiciar la declaració de Patrimoni Mundial de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la península ibèrica “i és que va ser en este museu on es va gestar el Parc Cultural Valltorta-Gasulla, espai que enguany celebra el seu 26é aniversari des de la seua declaració, en 1998, com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco”.

El Parc Cultural Valltorta-Gassulla és un territori de 82 km² i abasta 8 municipis (Ares, Albocàsser, Benassal, Catí, Les Coves de Vinromà, Morella, Tírig i Vilar de Canes), concentrant més de la mitat de l’art rupestre de la província de Castelló i un dels conjunts més rellevants d’Art Llevantí. El Museu de la Valltorta, lloc de referència del parc, està situat a Tírig, a 500 metres del Barranc de la Valltorta i com ha subratllat la presidenta Marta Barrachina, “per la seua aposta per l’estudi, la protecció i la difusió del ric patrimoni cultural del Maestrat castellonenc, amb el consegüent desenvolupament econòmic d’esta zona de l’interior de la nostra província, li fa mereixedor del Mèrit a les Arts”.

Així mateix, destacar que el Museu de la Valltorta alberga L’Arquer, la peça més emblemàtica d’este jaciment. L’Arquer de la Valltorta simbolitza el primer poblador castellonenc, la seua valentia i el seu caràcter lluitador. Una peça d’art rupestre que és la imatge del Dia de la Província de la Diputació de Castelló.

La presidenta de la Diputació li ha traslladat este anunci a la directora d’este espai cultural, Pilar Vidal, i la distinció s’entregarà el pròxim 27 de setembre a pocs metres d’este museu. I és que el Govern Provincial ha apostat per portar el Dia de la Província als seus verdaders protagonistes, a l’essència de la província: els municipis de Castelló. En eixe compromís perquè els pobles cobren protagonisme, la primera parada del Dia de la Província torna als orígens d’estos premis: Tírig, un municipi d’una mica més de 400 habitants que el pròxim 27 de setembre es vestirà de gala per a acollir l’acte en el qual la institució provincial concedix cinc guardons: l’Alta Distinció de la Província i Distincions al Mèrit de les Arts, Esportiu, Innovador i Solidari.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar