La Diputació de Castelló dona suport al sector agrícola i destina 40.000 euros a cooperatives que van patir les conseqüències dels incendis registrats en el 2022

“Són unes ajudes de vital importància que permetran la recuperació de l’activitat agrícola en zones greument afectades pels incendis forestals produïts en el 2022”, expressa el diputat de Sector Primari, Sergio Fornas

Podran La Diputació Provincial de Castelló mostra el seu suport al sector agrícola de la província i destina 40.000 euros a cooperatives que van patir les conseqüències dels incendis registrats en el 2022.

“Es tracta d’un compromís que assumim en l’equip de Govern Provincial i que hui és una realitat”. Així ho ha expressat el diputat de Sector Primari de la institució provincial, Sergio Fornas, qui ha assegurat que “són unes ajudes de vital importància que permetran la recuperació de l’activitat agrícola en zones greument afectades pels incendis forestals produïts en 2022, els quals van minvar la superfície productora i l’activitat econòmica”.

“Som una Diputació que defén el nostre camp i la nostra agricultura i ramaderia” i ha afegit que “des de la institució provincial llancem estes ajudes i continuarem treballant de prop amb les nostres cooperatives per a impulsar la seua activitat, el seu creixement i garantir un futur pròsper als nostres agricultors i a tota la comunitat rural”, perquè “l’agricultura és un pilar fonamental de la nostra economia i la nostra identitat”, del qual depenen milers de famílies del medi rural.

Ací la importància d’estes “ajudes reals i fermes” que naixen del compromís que la Diputació de Castelló té amb el sector primari i que van dirigides a donar suport a este activitat agrícola i “garantir la reactivació i supervivència d’esta, així com el manteniment d’ús de les cooperatives, servint de suport a les entitats locals per al foment del teixit econòmic”, ha ressaltat Sergio Fornas.

Quant a les bases que regiran la concessió de les ajudes, el diputat responsable de l’àrea ha explicat que les subvencions objecte de la convocatòria es destinaran “a l’activitat amb repercussió provincial implicades en l’adquisició de maquinària agrícola amb finalitats d’ús cooperatiu per a la recuperació de la productivitat de la superfície afectada pels incendis forestals del 2022”.

Així doncs, podran beneficiar-se de les subvencions les Societats Cooperatives Agroalimentàries de la província de Castelló situades en municipis la superfície agrícola dels quals es va veure greument minvada.

El diputat provincial ha posat l’accent “en el treball i esforç del Govern provincial per a llançar estes ajudes i demostrar, una vegada més, que som una Diputació àgil i eficaç, que respon a les necessitats dels seus veïns i que està al costat dels seus 135 municipis, especialment, d’aquells més xicotets, que són els que menys recursos té i els que més el necessiten. Però també està al costat del sector primari, actuant com a promotor de les oportunitats econòmiques de Castelló”, ha conclòs.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar