La Diputació de Castelló coordina a 750 efectius de bombers, 200 vehicles i cinc mitjans aeris per a protegir la província davant el risc extrem d’incendis

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, demana “tindre especial cura per a evitar cometre qualsevol imprudència que poguera provocar un incendi”

La Diputació de Castelló manté mobilitzats a als efectius del Consorci Provincial de Bombers davant l’alerta extrema per incendis forestals en tota la província. L’avís coincideix amb el que s’espera siga l’episodis de calor més intensos de l’estiu. Durant aquest cap de setmana la previsió apunta al fet que els termòmetres aconseguisquen els 40 graus en diferents punts del territori, la qual cosa sumat a la baixa humitat convida a extremar totes les precaucions.

Enfront d’aquesta situació, la Diputació coordina un total de 750 efectius, 200 vehicles i cinc mitjans aeris perquè no es perda ni un minut a l’hora d’actuar en cas d’emergència. Les dades són els següents:

• 750 efectius en total

• 200 vehicles

• 5 mitjans aeris 3 avions Air Tractor i 2 helicòpters dotats d’Unitat Helitransportada de Bombers Forestals.

• 4 parcs Bombers Professionals

• 5 parcs de Bombers Voluntaris

• 18 Unitats de Bombers Forestals de Generalitat assignades al Consorci Provincial

• Unitat de Maquinària i Logística (UML)

• Unitat de Voluntaris de Protecció Civil de Diputació, amb funcions preventives i de suport logístic.

El dispositiu està format per efectius i mitjans propis del Consorci Provincial de Bombers de Castelló i mitjans de Generalitat assignats al Consorci. El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha explicat que les previsions de l’Aemet i de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències “apunten a un risc d’incendi que serà molt alt els próxims dies, per la qual cosa tots hem de tindre especial cura per a evitar cometre qualsevol imprudència que poguera provocar un incendi”.

En aquest sentit, Ibáñez ha assenyalat que “en cap concepte s’ha d’encendre cap mena de foc en zones forestals i s’haurà d’evitar realitzar qualsevol activitat agrícola o d’un altre tipus amb maquinària o eina que puga produir espurnes o calor, per la qual cosa també és aconsellable evitar circular amb vehicles de motor per camins forestals”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar