La Diputació de Castelló convoca a artistes per a adquirir noves obres d’art contemporani per a la seua col·lecció

  • Les bases dissenyades pel departament de Cultura contemplen una partida pressupostària de 40.000 euros

 

La Diputació de Castelló ha aprovat les bases que regulen la convocatòria per a adquirir obres d’art contemporani, que aniran destinades a ampliar la col·lecció d’aquesta mena de peces amb la qual compta la institució provincial.

Des del departament de Cultura, que dirigeix la diputada Ruth Sanz, s’ha disposat una partida econòmica de 40.000 euros per a adquirir aquestes peces d’art contemporani. Segons ha indicat Sanz, la convocatòria “està oberta a tots aquells artistes que vulguen presentar-se” i podran presentar-se tant els propis creadors com galeries de la província que compten amb aquesta mena de peces.

L’edició de 2023 és la tercera en la qual es convoca a artistes relacionats amb la província amb la finalitat d’ampliar el catàleg artístic de la Diputació. Segons Ruth Sanz, ‘aquesta convocatòria promocionarà la creació artística i cultural a la província, i animarà als artistes castellonencs a treballar en més obres’. Respecte a això, la diputada ha matisat que la línia que s’està duent a terme per part de la Diputació és la de ‘enriquir les col·leccions de la institució i fomentar la seua capacitat de relatar la història recent de les arts visuals a la província’. Per això, i segons apareix reflectit en les bases: ‘el tema, la disciplina i la tècnica de producció de les obres és de lliure elecció’.

El termini de presentació de les obres és de 20 dies naturals des del següent a la publicació de les bases en el BOP de Castelló, que es va produir el passat 16 de febrer. Segons el que es disposa en les bases, cada creador o galeria podrà presentar un màxim de tres propostes d’adquisició. Sanz ha afirmat que poden ser tres obres o grups d’obres que per a ser considerades com a tals hauran de ser proposades amb un preu conjunt únic.

La responsable de Cultura ha ressaltat que ‘únicament es contempla l’adquisició d’obres produïdes per un artista o col·lectiu d’artistes, nascut i/o resident a la província de Castelló, amb trajectòria professional vinculada al territori castellonenc’, tal com marquen les bases aprovades per la Diputació.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar