La Diputació de Castelló continua amb la seua aposta per reforçar el Consorci Provincial de Bombers i duplica el nombre de gossos i guies de la Unitat Canina de Cerca i Rescat

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, informa que la institució provincial ha ampliat el conveni amb l’Associació Unitat Canina de Cerca i Rescat de Castelló amb tres gossos i tres guies més, el doble dels quals hi havia, així com amb un nou remolc per a millorar el benestar dels animals

“Des de la Diputació reforcem el nostre compromís amb esta unitat que treballa per a salvar vides i per a trobar supervivents, no sols gràcies a la gran habilitat olfactòria dels cans, sinó també a la gran noblesa que posseeixen cap a l’ésser humà i gràcies al bon fer dels professionals”, ha indicat la presidenta, Marta Barrachina

La Diputació de Castelló continua amb la seua aposta per reforçar el Consorci Provincial de Bombers i duplica el nombre de gossos i guies de la Unitat Canina de Cerca i Rescat de la institució. Així ho ha explicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, qui ha informat que la institució provincial ha ampliat el conveni amb l’Associació Unitat Canina de Cerca i Rescat de Castelló amb tres gossos i tres guies més, el doble dels quals hi havia, així com amb un nou remolc per a millorar el benestar dels animals.

“Des de la Diputació de Castelló reforcem el nostre compromís amb esta unitat que treballa per a salvar vides i per a trobar supervivents, no sols gràcies a la gran habilitat olfactòria dels cans, sinó també a la gran noblesa que posseeixen cap a l’ésser humà i gràcies al bon fer dels professionals”, ha informat Marta Barrachina.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i el diputat responsable del Consorci Provincial de Bombers, David Vicente, han donat la benvinguda a les noves incorporacions a la unitat canina, concretament, tres nous guies i tres gossos, amb el que en l’actualitat es compta amb 6 binomis amb gossos especialitzats en rastre i REHU (restes humanes o cadàvers).

La primera presidenta de la Diputació de Castelló ha posat en valor la Unitat Canina de Cerca i Rescat, “per a la cerca, localització i rescat de persones, ja que els animals estan entrenats per a detectar i indicar el lloc exacte on es troba la víctima”. “Estos animals i els professionals que treballen en la unitat són autèntics herois”, ha afegit la presidenta, qui ha agraït “el gran treball que realitzen els professionals de la unitat canina i del conjunt del Consorci Provincial”.

Esta unitat està operativa les 24 hores dels 365 dies de l’any i, principalment, exerceix tasques de col·laboració amb efectius de bombers en cerca de persones desaparegudes, intervencions en ensulsiades o activitats divulgatives o preventives.

Intervenció en l’enfonsament d’un edifici a Peníscola

Recordar que una de les seues principals intervencions va ser l’enfonsament d’un edifici de 18 habitatges a Peníscola a l’agost del 2021 on, al costat d’altres unitats canines, van col·laborar en la localització de les víctimes soterrades sota els enderrocs.

A través del conveni que manté amb la Diputació de Castelló, la Unitat Canina de Cerca i Rescat de Castelló assumeix com a objecte comptar amb la disponibilitat de gossos especialitzats en cerca i rescat perquè estos s’incorporen a la Unitat Canina de Cerca i Rescat i que estiguen a la disposició de l’Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil i del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, per a cobrir les eventuals circumstàncies que puguen produir-se en emergències en les quals estiguen implicades possibles víctimes a localitzar, així com aquells serveis de prevenció i divulgació en el qual es faça necessari la intervenció d’estes unitats, tant en àmbit local, autonòmic, nacional com a internacional.

Destacar també que la preparació tècnica i l’entrenament, tant del gos com del guia, és fonamental per a reforçar esta secció. La instrucció i les activitats programades d’ensinistrament són claus en esta funció, sempre amb un guia que treballa coordinadament amb el ca assignat. Aquest binomi permet rescatar i ajudar a persones perdudes a la muntanya o soterrades sota enderrocs, entre altres situacions de perill.

Increment dels mitjans materials

A més de l’increment de les unitats de rescat, la Diputació de Castelló també incrementarà els mitjans materials d’este servei amb l’adquisició d’un nou vehicle de transport, reforçant amb això el benestar animal d’esta unitat.

Totes estes millores en la Unitat Canina de Cerca i Rescat se sumen a l’últim acord corresponent a l’oferta d’ocupació per a cobrir 53 places del Consorci Provincial de Bombers, reforçant així els equips humans del cos que vela per la seguretat a la província.

Concretament, s’oferiran 26 són places de bomber, 5 de cap, 4 de sergent, 3 de sotsoficial, 5 d’oficial, 1 cap de gestió forestal, 1 plaça de tècnic gestió econòmica, 6 d’auxiliar administratiu i 2 operadors.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar