La Diputació de Castelló commemora el Dia d’Europa

La institució provincial s’ha sumat a la celebració amb diverses activitats en la Plaça de les Aules i ha comptat amb la participació de les escoles ambaixadores

Durant la jornada s’han anunciat als guanyadors de la I edició del Concurs “Art per Europa”, convocat pel Centre d’Informació Europe Direct Castelló i ha tingut com a temàtica el Pacte Verd Europeu

La Diputació Provincial de Castelló s’ha sumat a la commemoració del Dia d’Europa este dijous 9 de maig amb una completa programació que ha pretés posar en valor la importància de la UE per a la província i en la qual han participat les escoles ambaixadores de la província.

“El 9 de maig és una data que ens convida a reflexionar sobre el camí que hem recorregut junts com a europeus i a renovar el nostre compromís amb els valors que ens unixen”, ha ressaltat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés.

En este sentit, la vicepresidenta ha posat l’accent que “el Dia d’Europa no sols commemora la històrica Declaració Schuman del 9 de maig de 1950, sinó que ens oferix l’oportunitat de celebrar la nostra diversitat cultural, lingüística i social. És un recordatori que, malgrat les nostres diferències, compartim un destí comú i una responsabilitat col·lectiva cap al nostre continent i els seus ciutadans”.

La responsable de l’Oficina de Fons Europeus ha recordat que “el que afecta a Europa té un impacte directe sobre el nostre territori”. D’ací al fet que siga tan important acostar als veïns de Castelló el ventall d’oportunitats que oferix la UE.

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló ha expressat la seua gratitud “a tots els ciutadans europeus que, amb el seu compromís i dedicació, contribuïxen cada dia a fer d’Europa un lloc millor” i ha insistit a “continuar treballant junts, amb determinació i esperança per a construir el futur que desitgem per a les generacions esdevenidores”.

 

Concurs “Art per Europa”

Durant la jornada s’han anunciat als guanyadors de la I edició del Concurs “Art per Europa”. El concurs, convocat pel Centre d’Informació Europe Direct Castelló, ha tingut com a temàtica el Pacte Verd Europeu. A través de l’art plàstic, els participants han explorat este tema i han compartit les seues visions sobre com la UE pot enfrontar els desafiaments ambientals i aconseguir la neutralitat climàtica per a 2050. Quant als guanyadors, el primer premi ha sigut per a “Falla UEECO” del centre educatiu IES El Torrelló. El segon premiat ha sigut el centre educatiu IES Penyeta Roja amb “Silla del Coneixement” i, finalment, el tercer premiat ha recaigut en “L’arbre que renaix cap a una Europa més verda” del centre educatiu Col·legi FEC Madre Vedruna Sagrado Corazón.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar