La Diputació de Castelló commemora el 9 d’octubre amb el tret simultani de cinc castells de focs en sengles municipis de la província

 

  • La cita tindrà lloc a les 23 hores del dissabte 8 d’octubre a Benicàssim, Xilxes, Vinaròs, Rosell i Jèrica, amb la participació de Pirotècnia Martí, Caballer Pirotécnicos, Pirotècnia Peñarroja, Pirotècnia Martí i Pirotècnia Zarzoso

 

La Diputació de Castelló tornarà a mostrar el seu suport a les empreses pirotècniques de la província amb el tret simultani, per tercer any consecutiu, de cinc castells de focs artificials en diferents punts de la província. Una proposta que s’emmarca en la celebració institucional a nivell provincial de la festivitat del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

En aquesta ocasió els castells es dispararan la nit del dissabte 8 d’octubre, a les 23 hores, en les localitats de Benicàssim (C/Font de Santa Àgueda), Xilxes (Plaça Joan Pau II), Vinaròs (Platja del Fortí, al final de l’avinguda Jaume I), Jèrica (Avinguda Constitució, 35) i Rosell (carrer Baix Maestrat).

El president de la Diputació, José Martí, ha subratllat “la importància que sempre ha tingut la pirotècnia en les celebracions de la Comunitat Valenciana i, per extensió, de la província de Castelló”. Un sector que, com ha recordat, “ha comptat amb el suport de la institució provincial que, en la mesura de les seues possibilitats, ha estat al seu costat durant la pandèmia que ens ha tocat viure aquests anys per la COVID-19”.

Va ser precisament en aquest marc quan, en 2020, es va crear per primera vegada aquest festival pirotècnic per a commemorar el 9 d’octubre i, de manera paral·lela, “comptar amb les empreses pirotècniques de la província”, ha ressaltat Martí, qui ha destacat el treball desenvolupat en aquest sentit des de l’àrea de Cultura que gestiona la diputada Ruth Sanz.

Els cinc espectacles de focs artificials seran preparats i disparats per les cinc empreses radicades a les comarques castellonenques: Pirotècnia Martí dispararà a Benicàssim; Caballer Pirotécnicos, a Xilxes; Pirotècnia Peñarroja, a Vinaròs; Pirotècnia Zarzoso, a Jèrica, i Pirotècnia Tomás, en Rosell.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat per la seua part que la pirotècnia és un dels nostres trets distintius i creiem que aquest festival hauria de consolidar-se de cara al futur com un dels actes que envolten la commemoració de la festa gran dels valencians».

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar