La Diputació de Castelló blinda als seus bombers amb una inversió superior al milió d’euros

  • El diputat provincial del Consorci de Bombers, David Vicente, qualifica de “vital” la injecció que permet dotar als professionals de nou vestuari, vehicles i equipament en intervencions. “Protegir la seua vida és la nostra obligació”, diu

  • El responsable provincial de la cartera exposa la necessitat de “atendre qüestions bàsiques per a la protecció dels qui s’exposen al foc”. “La seua seguretat és la del nostre territori i treballem per això els 365 dies de l’any”, afirma Vicente

La Diputació Provincial de Castelló ha fet un pas més en el seu objectiu de protegir les famílies de la província amb la inversió de més d’un milió d’euros en vestuari, vehicles i equipament per als professionals del Consorci Provincial de Bombers.

“Protegir la vida dels nostres bombers és protegir la vida de les famílies de la nostra província. I el nostre deure és fer-lo possible els 365 dies de l’any”. Així ho ha considerat el diputat provincial de Bombers, David Vicente, que ha anunciat una injecció d’1.083.714 euros per a “assegurar la vida dels qui vetlen per la nostra”.

Des de vestuari, a equipament, a equips per a rescat, cascos o vehicles, com a camions autobomba i operatius, són les noves adquisicions del Consorci Provincial de Bombers dirigides a millorar la seguretat dels efectius en les intervencions. “Els bombers estan operatius les 24 hores del dia tots els dies de l’any. Assegurar-los el vestuari que els protegisca, el material que els permeta enfrontar situacions de risc i vehicles dotats de les oportunes condicions de seguretat és un deure per a esta institució que per primera vegada en la seua història dirigix una dona, Marta Barrachina”, tal com ha declarat Vicente.

Esta sensibilitat impresa en les noves polítiques de la institució ha permés agilitzar la compra de recursos “que eren absolutament urgents”, com les botes d’intervenció que la Diputació ha adquirit per 67.766 euros i que ja s’han entregat als bombers.

Al costat d’este calçat de seguretat, els bombers disposaran en breu d’equips per a l’actuació enfront de la vespa velutina, adjudicat per 9.700 euros, així com equipament de seguretat per a la Unitat de Rescat de Muntanya (URM), adjudicat per 34.248 euros, a més de material esportiu per a entrenaments també adjudicat per 38.000 euros. Completa la inversió coixins pneumàtics per a rescat, contractat per 74.700 euros, i cascos per a Protecció Civil per un import de 8.228 euros, actualment en licitació. El paquet de la inversió permetrà així mateix dotar al Consorci Provincial de Bombers de dues unitats de comandament que per un import de 113.947 euros es rebran de manera immediata, així com dos camions autobombes, que amb una inversió de 737.125 euros està subjecte a un procés d’adjudicació que es troba en la seua fase final.

Acord per la vida

El Consorci Provincial de Bombers tramita esta inversió inclosa en el pressupost per a 2024. Amb 22.783.405,04 euros, la partida econòmica per a l’any vinent s’incrementa un 0,76% respecte al present exercici.

“Creiem en cadascun dels professionals del Consorci i per això hem arribat a un acord per la vida. Saber que ells estan segurs és tranquil·litat per a les milers de famílies del nostre territori. I el nostre deure és garantir eixa seguretat en tots els racons de la nostra província”. Per això, recorda Vicente, en 2024 s’executarà un ambiciós pla d’helisuperfícies, a través del programa Diputació Respon, per a dotar a l’interior d’espais habilitats per a l’arribada de l’helicòpter de rescat. “Accedir a un punt estratègic per a poder sufocar un incendi, garantir l’evacuació de ferits en cas d’accident o una urgència, en cas d’evacuació mèdica, són qüestions vitals que no admet cap discussió”, ha conclòs Vicente.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar