La Diputació de Castelló baixa el teló de la XIII Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord amb més de 4.600 corredors en 8 competicions

El saló de recepcions de la institució provincial acull una multitudinària clausura del circuit de carreres de muntanya que ha recorregut Borriol, Atzeneta del Maestat, Catí, Benassal, la Serra d’en Galceran, Vistabella i Vilafranca

El diputat d’Esports, Iván Sánchez, destaca el “enorme potencial que ha aconseguit esta lliga durant estos tretze anys” i agraeix el treball dels organitzadors i ajuntaments per a poder portar avant este circuit

“És un honor i un orgull acollir en la Diputació, la casa de la província, la clausura de la Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord”. Així ha rebut el diputat d’Esports de la Diputació de Castelló, Iván Sánchez, als assistents a l’acte de clausura de la XIII Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord. Un certamen exitós per al conjunt del territori que ha comptat amb la participació de 4.685 corredors en les seues huit carreres de muntanya.

“L’alta participació demostra l’enorme potencial que ha aconseguit este circuit de carreres durant estos tretze anys que se celebra a la província de Castelló”, ha manifestat Iván Sánchez. Un valor que el diputat d’Esports ha reivindicat, perquè “a través d’esta lliga i la resta d’esdeveniments esportius que s’organitzen a la nostra província, des de la Diputació perseguim el nostre objectiu, que no és un altre que afermar la nostra terra com a destinació turística esportiva”.

Iván Sánchez ha mostrat el compromís de l’equip de govern de la institució provincial i de la seua primera presidenta, Marta Barrachina, a “continuar oferint serveis de qualitat i treballar de la mà dels clubs per a continuar impulsant la marca ‘Castelló, escenari esportiu’, perquè el repte és convertir a la província en l’epicentre mundial de l’esport”.

En este sentit, el diputat ha agraït a la Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord i al seu president, Eladi Roca, el treball que realitzen cada any per a fomentar la participació de les persones que “practiquen este esport en les diverses carreres que s’estenen per tot el territori i que omplin d’activitat diferents punts de la província”, ha manifestat Sánchez.

Així, la Lliga Nord va arrancar el passat 5 de març amb la primera de les cites esportives a Borriol per a, a continuació, convertir a Atzeneta del Maestat, Catí, Benassal, la Serra d’en Galceran, Vistabella i Vilafranca en parades obligatòries per a tots els amants de l’esport de muntanya. “Estes proves combinen l’esport amb el descobriment dels nostres pobles i el patrimoni natural de la província de Castelló, sempre amb la perspectiva del respecte al medi ambient”, ha destacat el diputat d’Esports.

En este sentit, Iván Sánchez ha posat en valor els ingressos directes que han generat estes proves tant en els huit municipis que s’han celebrat, com en la resta de la província, ja que tenen un important component turístic i econòmic. Pel que ha reconegut la labor dels ajuntaments amfitrions i els ha animats a continuar treballant perquè esta lliga continue donant resultats positius a Castelló. De la mateixa manera, ha agraït als milers de corredors que cada any recorren les senderes de Castelló. “Vosaltres sou el nostre vertader impuls per a continuar treballant”, ha subratllat el diputat d’Esports.

Així, l’acte de clausura de la Lliga Nord, que s’ha celebrat en el saló de recepcions de la Diputació de Castelló, ha reconegut als millors esportistes de la general del campionat. D’una banda, el vencedor en categoria masculina ha sigut Javier Vives, seguit de David Guimerà i Agustín Ribera. D’altra banda, en categoria femenina, el primer lloc del podi l’ha ocupat Sandra Lafuente, segona ha sigut Sonia Escuriola i el tercer lloc ha recaigut sobre Mireia Navarro. “Tenim a la nostra província a grans esportistes que són referents en totes les disciplines. Sou talent i motivació”, ha destacat el diputat.

A més, durant el transcurs de l’acte s’han entregat els premis als campions de les diferents categories que han participat en la lliga (joves, màster, veterans, clubs i absolut) i s’ha fet lliurament d’un reconeixement especial als corredors que han disputat les tretze edicions, així com als 144 finishers que han completat sis de les huit carreres.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar