La Diputació de Castelló avança en la gestió dels punts d’atenció a majors amb una jornada de treball amb els alcaldes i alcaldesses

  • El departament de Serveis Socials reuneix les i els primers edils amb representants de la Generalitat per a informar-los sobre la tramitació i posar en marxa aquest servei en el qual la província és pionera

 

Castelló, 09.06.2022. La Diputació de Castelló, a través del departament de Serveis Socials que dirigeix la diputada provincial Patrícia Puerta, ha fet un pas més per a avançar en la posada en marxa dels punts d’atenció a persones majors inclosos en el Pla Convivint, un servei en el qual la província de Castelló està sent pionera i amb el qual es pretén garantir l’assistència als nostres majors, al mateix temps que serveix d’eina per a fixar població.

Per a això, la institució provincial ha organitzat una jornada de treball a la qual han assistit el director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, el director territorial de la Conselleria d’Igualtat, Luis Gómez, l’arquitecta Amparo Benet, les i el responsable de les tres àrees de Serveis Socials i els alcaldes i alcaldesses dels 15 municipis que ja estan dins del Pla Convivint i disposarien d’infraestructures per a acollir el servei, i així informar-los dels passos administratius.

Tal com s’ha explicat en la reunió, la Generalitat assumirà el 100% del finançament que es requerisca per a la posada en funcionament d’aquest servei com pot ser la reforma dels edificis perquè siguen aprofitables, l’obra, la direcció d’obra, l’avantprojecte, el projecte i fins i tot l’equipament. Alguns dels requisits que hauran de complir aquests edificis serà poder habilitar espais com un despatx multidisciplinari, una sala de rehabilitació i una sala polivalent, entre altres.

Per la seua part, els ajuntaments hauran d’impulsar la gestió tècnica i administrativa per a l’aprovació dels informes, la delegació de les competències i l’execució de les obres. Els alcaldes i alcaldesses també han pogut plantejar els seus dubtes i preguntes que han sigut ateses per les i els tècnics competents.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha manifestat que aquest servei «és importantíssim perquè la gent gran puga continuar vivint al seu poble i a la seua casa si així ho desitgen. A partir d’ací, cal donar-los tota l’atenció, la mateixa que podrien tindre en una residència o centre de dia, i això és el que fa aquesta iniciativa de la Conselleria de Benestar Social amb els punts d’atenció».

Cal assenyalar que els punts d’atenció a persones majors és un projecte impulsat per la Diputació de Castelló i finançat per la Generalitat Valenciana en el que la província de Castelló está sent pionera i consisteix en la creació d’una xarxa d’assistència professional per a la gent gran que resideix en municipis de menys de 1.000 habitants. Aquests punts estaran adscrits a un centre de dia de referència que facilitarà la dotació de professionals garantint l’assistència necessària.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar