La Diputació de Castelló avança en la digitalització de l’ús de l’aigua per millorar la detecció de fugues

El pla assegura la millora del coneixement de desbordaments, així com la qualitat de les estacions depuradores

Garcia: «Millorem el control d’aquest recurs bàsic per al desenvolupament social i econòmic dels nostres municipis amb la captació de Fons Europeus»

La Diputació de Castelló ha aprovat les bases per sol·licitar les ajudes per a l’elaboració de projectes de millora de l’eficiència del cicle urbà de l’aigua (PERTE), que assegura la detecció de perdudes en la xarxa d’aigua potable, i la qualitat de les estacions depuradores, entre altres.

En aquest sentit, Garcia ha destacat que des de la seua àrea es treballa amb un doble objectiu: «corregir les desigualtats territorials mentre aconseguim la descarbonització progressiva del cicle urbà de l’aigua en totes les localitats».

«Es tracta d’una ferramenta per transformar i modernitzar els sistemes de gestió de l’aigua en els nostres pobles, tant en el cicle urbà com en el regà i la indústria», ha defensat.

La digitalització es basa en tres elements com són els sensors intel·ligents, els sistemes de comunicació i les plataformes d’anàlisi big data de tota aquesta informació.

Aquest projecte preveu ampliar la sensorització existent en les infraestructures i punts de controls del cicle de l’aigua, incorporant nous mecanismes automatitzats i noves xarxes de transmissió de dades per a integrar-les en la Plataforma Smart Villages.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Vinaròs presenta a FITUR el Carnaval 2023

Els visitants a la Fira han pogut veure l’espectacularitat de la festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic La Fira Internacional de Turisme de Madrid ha sigut