La Diputació de Castelló aprovarà en el ple de juny una declaració institucional en defensa de la igualtat i la dignitat del col·lectiu LGTBI

• La proposta pretén posar fre als discursos d’odi per la via la conscienciació social a fi d’aconseguir un efectiu canvi de mentalitat que erradique les actituds LGTBIfòbiques

Castelló, 12 de juny de 2022. La Diputació de Castelló aprovarà en el ple de juny una declaració institucional en defensa al dret a la plena igualtat, la dignitat i el lliure desenvolupament de la identitat sexual i/o de gènere, amb motiu de la celebració del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI. Es tracta d’una proposta de l’equip de govern que conformen PSPV-PSOE i Compromís, que tirarà avant amb el vot afirmatiu dels altres dos partits que compten amb representació en la institució: Partit Popular i Ciutadans.

És una proposta amb la qual es pretén contribuir a posar fre als discursos de l’odi per la via de la conscienciació social. Amb ella, els grups polítics de la Diputació intenten afavorir un canvi de mentalitat que ajude a erradicar les actituds LGTBIfòbiques.

La declaració també aposta per «teixir consensos per a adoptar mesures que prohibisquen i eliminen el tracte discriminatori basat en l’orientació sexual o la identitat de gènere en qualsevol nivell de l’administració i millorar així la legislació vigent».

La Diputació de Castelló notificarà l’acord adoptat en el ple a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la Generalitat Valenciana, col·lectius i associacions LGTBI i a tots els ajuntaments de la província, ja que són les institucions més pròximes a la ciutadania i també poden implicar-se en accions a favor de la igualtat i defensa de convivència, independentment races, ètnies o identitats sexuals.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar