La Diputació de Castelló aposta pel patrimoni artístic i cultural de la província i conclourà més de deu intervencions durant el present any

  • El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, valora el “patrimoni cultural” de la província de Castelló i posa l’accent en l’aposta ferma i decidida de “este Govern Provincial a l’hora de conservar el nostre llegat, perquè és història, són les nostres arrels”
  • El Servici de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la institució provincial realitzarà durant este any més de deu intervencions en el patrimoni artístic provincial amb l’objectiu de “convertir cada temple en un museu i mantindre el valor de cada obra d’art”, assenyala Clausell

 

“No hi ha inversió més rendible que recuperar el nostre patrimoni”. Amb estes paraules, el diputat de Cultura de la Diputació de Castelló, Alejandro Clausell, ha anunciat les intervencions que està realitzant el Servici de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la institució provincial amb l’objectiu de “convertir cada temple de la província en un museu, mantindre el valor de cadascuna de les escultures i retornar l’esplendor a les peces que ens fan sentir orgullosos del nostre patrimoni”.

Així ho ha manifestat Alejandro Clausell després de visitar l’ermita del Calvari de Canet lo Roig i contemplar l’estat en el qual es troba este edifici emblemàtic de la localitat que “compta amb una atractiva història”, ha assegurat. I és que la província de Castelló, tal com ha ressaltat el diputat de Cultura, “té un patrimoni cultural molt valuós” i impulsar la seua conservació és un dels compromisos de l’equip de Govern Provincial.

Així doncs, després de la seua visita a Canet lo Roig, Alejandro Clausell ha posat l’accent en l’aposta ferma i decidida de “este Govern Provincial a l’hora de conservar, protegir i difondre el nostre llegat, perquè és història, són les nostres arrels”, ha destacat.

En este sentit, ha manifestat que “des de l’Àrea de Cultura estem treballant per a potenciar el patrimoni dels 135 municipis, no sols pel seu valor cultural i històric, motiu d’orgull per a tots els castellonencs, sinó també com a reclam turístic i element dinamitzador de l’activitat dels nostres pobles”. I fruit d’este compromís amb el patrimoni, el diputat provincial ha assenyalat que “les actuacions que s’estan duent a terme en l’actualitat, i les que començaran en breu, serviran per a conservar i millorar el patrimoni històric cultural del nostre territori”.

Treballs de restauració

El Servici de Restauració de la Diputació de Castelló ha finalitzat, recentment, els treballs de restauració del Niño Jesús de Cera del Monestir de Sant Pasqual de Vila-real. A més, ha recompost l’estendard Santa Rosa de Lima de l’Església Colònia Segarra de la Vall d’Uixó, així com una casulla del segle XVI del Museu de Belles Arts de la ciutat de Castelló. “Tres actuacions primordials que han permés salvaguardar i revitalitzar un important valor cultural i artístic”, ha assegurat el diputat de Cultura.

Així mateix, en l’actualitat, s’estan duent a terme treballs de restauració en la Cocatedral de Santa María de Castelló, concretament s’està actuant en una imatge de la Verge del Lledó del segle XIX; en el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés, en el qual s’està intervenint en diverses obres d’art contemporani; de la mateixa manera, s’està treballant en l’escultura ‘Monumento a La Paz’, de Joan Baptista Adsuara, per a retornar a l’obra la seua esplendor i reintegrar el colom desaparegut.

A més, amb l’objectiu de recuperar i posar en valor les peces d’art sacre que ho precisen, la Diputació començarà en breu la seua actuació en l’ermita de Santa Quiteria d’Almassora i en la Capella Verge de la Paciència d’Orpesa; i té molt avançats els treballs a l’Església Parroquial San Miguel Arcàngel d’Altura i en la parròquia de Sant Jaume a Sant Jordi.

D’altra banda, es treballarà sobre dos portes d’església daurades de l’Ajuntament de Morella, que, tal com ha comentat el diputat “relaten fets històrics com són la conquesta de Morella per Blasco de Alagón”. Així mateix, a l’Ajuntament d’Ares del Maestrat, s’intervindrà sobre un cofre en fusta tallada i policromada, “de mitjan segle XIV, una de les peces més antigues conservades a la província de Castelló”, ha assegurat Alejandro Clausell. I, finalment, a Càlig, el Servici de Restauració intervindrà en un panell de taulells al Palau de Valterra.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar