La Diputació de Castelló anima al talent juvenil a participar en els I Premis Provincials de la Joventut

La diputada de l’àrea, María Tormo, presenta el guardó ideat per a esta primera edició “en la qual volem reconéixer i posar en valor l’enginy i la creativitat dels joves castellonencs”

El certamen, dirigit a joves d’entre 14 i 30 anys, establix cinc disciplines i el termini per a presentar propostes finalitza el pròxim 3 de juny

La Diputació de Castelló anima al talent juvenil a participar en els I Premis Provincials de la Joventut.

La diputada de l’àrea, María Tormo, ha presentat el guardó ideat per a esta primera edició “en la qual volem reconéixer i posar en valor l’enginy i la creativitat dels joves castellonencs”. La presentació del guardó coincidix amb la recta final del termini per a poder participar en el certamen lúdic i didàctic que té com a objectiu “ajudar i impulsar als joves al fet que desenvolupen la seua idea i demostren el seu talent, perquè eixe talent pot ser en un futur una font de riquesa o ocupació per al nostre territori”, ha destacat la diputada provincial. El termini per a la presentació de propostes finalitza el pròxim 3 de juny.

Per a María Tormo, esta iniciativa suposa “fer un pas avant a la creativitat i a la capacitat dels nostres joves”, així com “posar en valor tot el que té la joventut de la nostra província”.

Les bases del concurs establixen cinc disciplines i fixen uns premis econòmics que reconeixeran el valor de les idees guardonades. D’una banda, el premi a la iniciativa empresarial, dirigit a reconéixer el valor d’un projecte traduït en activitat econòmica. També els mitjans socials, dirigit a blogs, perfils o canals emprats com a element de desenvolupament en plans tan diversos com el cultural, formatiu, educatiu o divulgatiu, entre altres.

En l’àrea cultural, s’aposta per la música, en la modalitat de grup o solistes. El treball inclourà un sol tema original de qualsevol estil musical, que anirà acompanyat de la lletra de la cançó. A més, en el pla literari les bases van dirigides a joves que desenvolupen la seua creativitat en l’àmbit dels relats breus, amb temàtica i estil lliure. Completa la convocatòria la fotografia digital que dona llibertat als interessats per a concórrer al certamen amb una temàtica lliura sense composicions, ni muntatges. La imatge, presa amb càmera digital o amb un sistema tradicional, pot estar en blanc i negre o en color.

En les cinc disciplines es valorarà i premiarà l’originalitat de la idea i la qualitat del treball. El certamen està dirigit a joves d’edats compreses entre 14 i 30 anys, amb domicili a la província de Castelló. “Volem implicar la nostra joventut en l’èxit del nostre territori perquè ells són el futur de la nostra província”, ha subratllat la diputada provincial.

Cal ressaltar que, en el cas d’un grup musical, almenys el 51% dels seus components hauran de complir el requisit d’edat i domicili, mentres que, en el cas d’un duo, tots dos components hauran de complir-lo. A més, si es tracta d’una societat mercantil, l’activitat empresarial i el domicili social ha de ser a la província de Castelló i la data de constitució de l’empresa haurà de ser posterior a l’1 de gener de 2023. El 51% dels seus socis hauran de ser persones físiques amb edats compreses entre 16 i 30 anys.

“Desitgem que els joves aposten per la seua terra per a desenvolupar el seu projecte i que senten el suport de la Diputació de Castelló. Ells són el demà, el futur d’esta província”, ha conclòs la diputada provincial.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar