La Diputació de Castelló analitza la gestió de la sequera en els proveïments urbans de la província

La institució provincial i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer organitzen una jornada, dirigida als tècnics de la província responsables dels proveïments municipals, en la qual s’ha abordat la gestió en la conca hidrogràfica i en xicotets, mitjans i grans municipis

Per a preservar un recurs tan essencial per a la vida diària com és l’aigua “és crucial que treballem junts per a desenvolupar estratègies efectives de gestió de la sequera que asseguren un subministrament d’aigua fiable i sostenible”, ha subratllat el diputat del Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez

Com abordar la gestió de la sequera en els proveïments urbans de la nostra província. Eixe és l’objectiu que ha centrat la jornada que han organitzat de manera conjunta la Diputació de Castelló i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

La jornada, celebrada en la sala d’actes de Noves Dependències de la Diputació de Castelló, ha estat dirigida als tècnics de la província responsables dels proveïments municipals. El diputat de Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez, ha iniciat la seua intervenció posant l’accent que “la sequera és un fenomen natural que, lamentablement, s’està tornant cada vegada més freqüent i sever a causa del canvi climàtic”. Una situació que “planteja reptes significatius per al proveïment d’aigua a les nostres ciutats i pobles”, ha subratllat el diputat provincial qui ha afegit que, per a preservar un recurs tan essencial per a la vida diària com és l’aigua “és crucial que treballem junts per a desenvolupar estratègies efectives de gestió de la sequera que asseguren un subministrament d’aigua fiable i sostenible”.

Sobre aquest tema, el diputat provincial ha incidit en la importància quant a la implicació de tots els agents: institucions, empreses, experts, comunitats de regants, acadèmics, mitjans de comunicació. “Ens correspon a tots contribuir a buscar les millors solucions per a garantir el proveïment d’aigua”.

En eixa implicació, el diputat del Cicle Integral de l’Aigua ha indicat que, des de la Diputació de Castelló, “vam mostrar el nostre ferm compromís amb la sostenibilitat i la millora de les infraestructures hídriques”. “Iniciatives com la modernització de xarxes de distribució d’aigua, la promoció de tecnologies d’estalvi i la sensibilització de la ciutadania juguen un paper crucial en la nostra lluita contra la sequera”, ha subratllat.

Iván Sánchez també ha posat en valor la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ja que “ha sigut fonamental en la implementació de polítiques i mesures per a la gestió de l’aigua en temps de sequera”. “Els seus esforços en la planificació i administració dels recursos hídrics han ajudat enormement a mitigar els efectes adversos de la sequera i garantir el proveïment a les nostres comunitats urbanes”, ha afegit el diputat provincial.

Per part de la Diputació de Castelló, el Cap de Servei d’Infraestructures de la institució provincial, Ignacio Sangüesa, ha participat en la taula redona que portava el títol ‘Experiències de gestió de la sequera en municipis’. En concret, des de la Diputació de Castelló, Sangüesa ha explicat la gestió en xicotets municipis i ha fet lliurament als assistents d’una guia d’acompanyament per a la gestió de l’escassetat en municipis de la província de Castelló, destinada als ajuntaments, i un díptic per a l’estalvi d’aigua per a la ciutadania.

La taula redona que ha centrat la jornada també ha comptat amb la participació d’Inés Beltrán (Enginyera Municipal, Assessora Tècnica de la Direcció de Serveis Urbans, Infraestructura i Medi Ambient, Ajuntament de Castelló) que ha tractat la gestió en grans poblacions; Miguel Ortiz (Subdirector Tècnic de Proveïments, Facsa), qui s’ha centrat en la gestió en municipis de mitjana grandària; i Aránzazu Fidalgo (Confederació Hidrogràfica del Xúquer), per a donar la visió des de l’organisme de conca.

El diputat provincial ha emfatitzat la importància de la cooperació entre tots els actors involucrats. “L’aigua és més que un recurs fonamental. És un recurs imprescindible, és territori, progrés, estabilitat”. “La col·laboració entre administracions locals, regionals i nacionals, així com amb el sector privat i la societat civil, és essencial per a desenvolupar un enfocament integral i efectiu enfront de la sequera”, ha conclòs Iván Sánchez.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar