La Diputació de Castelló adjudica el contracte perquè els municipis adherits a la Central de Compres estalvien en la seua factura elèctrica

La Junta de Govern aprova l’adjudicació de contracte derivat de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica a través de la central de contractació, sent un dels eixos principals d’actuació del pla Diputació Resol

“Este contracte permetrà estalvis significatius per als municipis ja que tindran accés a un contracte més eficient amb el preu indexat”, ha afirmat el vicepresident Héctor Folgado

La Diputació Provincial de Castelló ha fet un pas més en l’activació del contracte perquè els municipis adherits a la central de contractació tinguen els preus més competitius en la seua factura elèctrica.

La Junta de Govern celebrada este migdia ha aprovat l’acord per a l’adjudicació de contracte derivat de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica, que tramita la central de contractació. “Amb esta aprovació activem un dels eixos principals d’actuació de Diputació Resol, un pla que té com a objectiu reduir la despesa energètica dels xicotets municipis i avançar cap a l’autoconsum”, ha ressaltat el vicepresident i responsable de l’àrea de Bon Govern, Héctor Folgado.

En este sentit, dins del pla Diputació Resol, la contractació dels subministraments elèctrics es realitzarà sota la fórmula de preus indexats al mercat majorista de l’energia elèctrica. En este esquema contractual, el preu abonat per l’electricitat variarà conforme a les condicions del mercat en temps real mitjançant l’aplicació d’una fórmula que establix la relació i ajust directe entre els preus de l’energia i els paràmetres del mercat elèctric, permetent una adequada adaptació dels costos conforme a les condicions fluctuants d’este.

Davant la volatilitat dels preus de l’energia i l’escalada de la despesa a la qual s’enfronten els ajuntaments, des de la Diputació de Castelló oferixen la contractació centralitzada d’energia sostenible per als municipis i, com ha explicat el vicepresident Héctor Folgado, “este contracte permetrà estalvis significatius per als municipis ja que tindran accés a un contracte més eficient amb el preu indexat”.

Tal com marquen els plecs, es tracta d’un acord marc a celebrar amb tres empreses i s’han establit tres lots. Lot 1 corresponent a la Tarifa 2.0TD s’ha adjudicat a Electra; lot 2 per a la Tarifa 3.0TD s’ha adjudicat a Audax i lot 3 corresponent a la Tarifa 6.1TD que també s’ha adjudicat a Electra. La duració de l’acord marc s’establix des de la data que s’assenyale fins al 31 de desembre de 2025, amb possibilitat de pròrroga per períodes màxims anuals, per un màxim d’altres tres anys.

El diputat de Transició Energètica, José María Andrés, ha indicat que des de l’equip de govern provincial liderat per Marta Barrachina, “treballem per aconseguir que el conjunt del territori siga eficient, sostenible i equitatiu i amb este contracte, la prestació del subministrament d’energia elèctrica es realitzarà amb uns preus homogenis i competitius”.

El valor màxim estimat de l’acord marc s’ha fixat en 92.805.303,60 euros, IVA exclòs i inclosos cinc anys de contracte més possibles modificacions. Així mateix, s’ha fixat en 30.935.101,20 euros més 5.196.396,50 euros en concepte d’IVA corresponent a la despesa de la Diputació i les entitats adherides a l’acord marc durant dos anys. Remarcar que en tractar-se d’unes quantitats estimades, els ens no queden obligats a portar a efecte una determinada quantia del subministrament.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar