La Diputació de Castelló actuarà en la millora de la zona de l’aljub del castell de Xivert

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, que ha visitat el castell, ha confirmat que l’actuació, que ja ha rebut l’autorització de la Generalitat Valenciana, es desenvoluparà dins d’enguany

S’han realitzat unes últimes modificacions tècniques en el Pla Director del castell, que està previst puga presentar-se i començar a executar-se en breu

El diputat provincial de l’àrea de Cultura, Alejandro Clausell, ha visitat el castell de Xivert, per a interessar-se pels pròxims treballs a desenvolupar per part de la Diputació de Castelló. Seguint la línia de consolidació i recuperació de la fortificació, la pròxima actuació consistirà en l’assegurar la zona de l’aljub –que se situa al costat de l’accés principal a la plaça d’armes del castell- retirar enderrocs i habilitar la zona com a mirador. El Servei d’Arqueologia de la Diputació ha redactat el projecte, que ja ha rebut el vistiplau de la Generalitat Valenciana, i es licitarà dins d’enguany.

L’Alcalde Francisco Juan i el regidor de Promoció Cultural, Javi García, han acompanyat al diputat en la visita, al costat de tècnics del Servei d’Arqueologia provincial. El diputat ha confirmat que s’estan realitzant unes últimes modificacions tècniques en el Pla Director del castell de Xivert i que, en breu, podrà donar-se per finalitzat i començar a planificar les primeres actuacions a realitzar, que aniran enfocades a la millora dels accessos.

Per part de l’Alcalde, Francisco Juan, s’insistia en “la necessitat de continuar millorant i recuperant el castell de Xivert, així com de centrar recursos en la seua promoció turística ja que és un dels nostres recursos patrimonials més valuosos i que generen major interés en el nostre municipi”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar