La Diputació de Castelló actua contra els mosquits per via aèria

  • La institució provincial inicia els vols de tractament aeri contra els mosquits en la marjaleria de Peníscola
  • Els treballs aeris continuaran demà dissabte al Prat de Cabanes-Torreblanca

 

 La Diputació Provincial de Castelló ha iniciat aquesta vesprada els tractaments aeris contra els mosquits després de les fortes precipitacions registrades el passat cap de setmana.

El diputat responsable de l’àrea, José María Andrés, s’ha desplaçat aquesta vesprada a comprovar de primera mà el primer vol que es realitza en un espai de difícil accés perquè els equips terrestres puguen aplicar el tractament: la marjaleria de Peníscola. “L’inici d’aquestes actuacions que permeten l’accés on no poden arribar els mitjans terrestres i, a més, guanyem en eficàcia i rapidesa per a evitar la proliferació de mosquits en aquestes zones”, ha indicat el diputat de Medi natural qui ha agraït a la Conselleria de Sanitat la ràpida resposta ja que “els tractaments aeris s’estan realitzant després de rebre l’autorització corresponent per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”.

La Diputació Provincial de Castelló va sol·licitar aquest dimarts l’autorització aèria per a actuar de manera urgent amb la finalitat de detindre el desenvolupament larvari i evitar molèsties a la població. La sol·licitud es va realitzar ja que es compleixen amb les condicions tècniques per a poder aplicar els tractaments aeris contra els mosquits. En aquest sentit, la petició a la Conselleria es va tramitar per l’existència de superfícies d’aigua estancada superior a 0,5 hectàrees a les quals resulta molt difícil accedir de manera terrestre, donant-se la circumstància afegida que es va observar l’existència d’una important quantitat de larves que cal eliminar per a evitar la seua eclosió.

A més de la marjaleria de Peníscola, l’autorització de Conselleria també engloba el Prat de Cabanes-Torreblanca, zona on la Diputació de Castelló procedirà a realitzar tractaments aeris al llarg de la jornada de demà dissabte. En les revisions realitzades després de les fortes precipitacions ocasionades per la DANA que va assotar la província el passat cap de setmana, les dues zones que compten amb autorització per a rebre tractaments aeris és on es va observar una major acumulació d’aigua i presenten dificultat d’accés per mitjans terrestres.

Cal recordar que els tractaments aeris només ataquen a les larves i els experts incideixen en què els tractaments més efectius són els terrestres, ja que actuen sobre larves i individus adults.

En aquest sentit, des de la Diputació de Castelló es continua intensificant les actuacions en tots els municipis litorals per a controlar l’eclosió de mosquits de marjal. Així, des de la institució provincial s’han reforçat les labors d’inspecció i tractament terrestre, prioritzant els tractaments larvicides biològics amb l’ús de Bacillus thuringiensis, bacteri que únicament afecten les larves de mosquit i de mosca negra, sense causar cap problema a la resta d’organismes.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar