La Diputació de Castelló activa els tractaments per a la prevenció en la lluita contra els mosquits

El diputat de Medi Natural de la institució provincial, José María Andrés, destaca que l’objectiu és “anticipar-nos per a reduir les possibles molèsties que puguen causar-se estos insectes als veïns i veïnes de la província de Castelló”

“La combinació de les pluges, amb la calor, han propiciat que s’inicien les labors de monitoratge i tractament el mes de febrer”, assenyala el diputat, qui insistix que la col·laboració ciutadana és fonamental per a “evitar acumulacions d’aigües en zones privades”

La Diputació Provincial de Castelló ha activat les labors de vigilància i els tractaments per a la prevenció en la lluita contra els mosquits a la província. Esta és una de les prioritats de l’equip de govern que presidix Marta Barrachina. Pel que, seguint el full de ruta marcat pel govern provincial, s’ha començat amb els tractaments preventius per a “anticipar-nos per a reduir les possibles molèsties que puguen causar-se estos insectes als veïns i veïnes de la província de Castelló”.

Així ho ha manifestat el diputat de Medi Natural, José María Andrés, qui ha explicat que “la combinació de les pluges, amb la calor, han propiciat que s’inicien les labors de monitoratge i tractament el mes de febrer”. Estes condicions han posat en relleu la importància de “mantindre la vigilància enfront d’estos vectors, no sols durant l’època estival, sinó pràcticament durant tot l’any atés que en les primeres inspeccions realitzades ja s’han trobat presència de larves de mosquits que encara que en nivells baixos, poden anar depositant els ous que faran eclosió més endavant, per la qual cosa estos tractaments hivernals afavorixen que tinguem menys població de mosquits”, ha ressaltat el diputat provincial.

En este sentit, José María Andrés ha destacat que “l’anticipació i els treballs preventius són fonamentals per a atallar, com més prompte millor, unes plagues que cada any són més virulentes”.

Així doncs, la Diputació de Castelló ha començat a realitzar esta setmana estudis en les zones urbanes i controls per a evitar les molèsties que causen estos insectes. En la zona corresponent al lot sud s’han revisat els punts més crítics dels municipis litorals de Borriana, Nules, Moncofa, Almenara i la Llosa.

En estos punts, el producte emprat és “un insecticida ecològic molt selectiu que només elimina a les larves dels mosquits sense afectar altres espècies”, ha assenyalat el diputat de Medi Natural, qui ha continuat dient que “es tracta d’actuacions que s’escometen en el medi natural”. Per eixe motiu, ha insistit que “la col·laboració de la població és fonamental per a evitar la presència dels mosquits”, i ha subratllat que “els ciutadans han d’evitar acumulacions d’aigua durant més d’una setmana en les zones privades, per a evitar, d’eixe mode, la presència de mosquits en les seues zones”.

“En la lluita contra els mosquits hem d’anar tots de la mà, els ciutadans i les administracions”, ha ressaltat José María Andrés. D’esta manera, el diputat ha anunciat que “ja estan previstes la majoria d’accions informatives dirigides als ciutadans per a ajudar a previndre la proliferació del mosquit tigre. La Diputació realitzarà xarrades informatives i de formació als veïns i veïnes de Castelló, per a així, lluitar tots junts contra els mosquits en el medi natural de la nostra província”.

Finalment, José María Andrés ha manifestat la importància que els ajuntaments de la província esbrossen les àrees en les quals s’acumula vegetació per a facilitar l’entrada dels equips terrestres de fumigació. I ha ressaltat el compromís de la Diputació amb els veïns i veïnes dels 135 municipis de Castelló.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar