La Diputació continua aquesta setmana la lluita contra els mosquits fumigant en 60 municipis de la costa i l’interior

 

  • El president José Martí reitera que són tractaments terrestres “per ser els més eficaços segons els experts”, però recorda que “hi ha reservada una partida de 205.000 euros per si es donaren les condicions de fortes pluges que exigeix la llei per a programar vols en zones inundades de difícil accés a peu”

 

La Diputació de Castelló realitzarà aquesta setmana tractaments contra els mosquits en 60 municipis de la província, tant de la costa com de l’interior. L’objectiu és reduir al màxim la molèsties sobre la població habitual i els turistes, ajudant a més al sector turístic al fet que treballe en les millors condicions possibles durant el que queda de campanya.

Són tractaments terrestres, que «segons reiteren els experts, tenen una major efectivitat, en actuar sobre larves i individus adults, a diferència del que ocorre amb els aeris, que només ataquen a les larves».

No obstant això, Martí ha recordat que la Diputació ha reservat una partida de 205.000 euros «per si en el que queda d’any es produïren pluges de gran intensitat que aconsellaren la realització de tractaments aeris». En qualsevol cas, explica el president, «tal com estableix la normativa europea vigent, aqueixos vols només es podrien realitzar en situacions d’altes temperatures sobre àrees amb aigua estancada on no fora possible accedir per via terrestre, sempre que es produïra la pertinent i prèvia autorització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública».

 

SETMANA 5-9 SETEMBRE MUNICIPIS ON ES FAN TRACTAMENTS
Dilluns 5 de setembre Peñíscola, Torreblanca, Benicàssim, Castelló de la Plana, Almassora, Cabanes, Oropesa del Mar, Nules, Borriana, Moncofa, Xilxes, Almenara y La Losa.
Dimarts 6 de setembre Alcalà de Xivert, Vinaròs, Benicarló, Sant Joan de Moró, Borriol, Vila-real, Les Alqueries y La Vilavella.
Dimecres 7 de setembre Traiguera, Sant Jordi, Càlig, Santa Magdalena, La Serratella, Les Coves de Vinaromà, Albocàsser, Montanejos, Montán, Arañuel, Puebla de Arenoso, Fuente la Reina, Villanueva de Viver, Barracas, Pina de Montalgrao, Benafer, Caudiel, Higueras, Pavías, Villamalur y Torralba del Pinar.
Dijous 8 de setembre Morella, Vallibona, Herbés, Ares del Maestrat, Castellfort, Portell, Cinctorres, L’Alcora, Ribesalbes, Cirat, Torrechiva, Toga , Argelita, La Vall d’Uixó, Alfondeguilla, Segorbe, Sot de Ferrer y Soneja.
Divendres 9 de setembre Torreblanca, Peñíscola y zonas húmedas del litoral sur y del litoral centro.

 

Nou Pla Provincial

El president també s’ha referit al fet que el nou Pla Provincial contra els Mosquits que ha entrat en vigor en 2022 té un pressupost de 630.348 euros i contempla un increment anual del 30% en el nombre de jornades de treball, així com un estalvi econòmic del 36% respecte a 2021 i 2020, exercicis en els quals la dotació econòmica del Pla aconseguia el milió d’euros a l’any.

José Martí ha posat en valor el treball realitzat per la diputada provincial de Medi NNatural, María Jiménez, el personal tècnic del departament i l’empresa concessionària del nou contracte «perquè em consta que treballen amb la màxima dedicació i rigor en nom de l’obtenció dels millors resultats». De totes maneres, recorda que «és una batalla difícil, que presenta grans complicacions, perquè una de les conseqüències del canvi climàtic general és l’increment de la població de mosquits».

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar