La Diputació activa en només quatre mesos el 58% de les subvencions i complix amb el compromís d’aconseguir una institució útil i àgil

Durant el primer quadrimestre de l’any la Diputació de Castelló ha posat a la disposició dels possibles beneficiaris el 76,7% del pressupost destinat a les subvencions per concurrència competitiva

“Continuem complint amb la paraula donada perquè la Diputació siga àgil i resolutiva i un exemple és l’activació de convocatòries de subvencions fins a sis mesos abans respecte a l’anterior exercici”, ha subratllat la presidenta Marta Barrachina

La Diputació Provincial de Castelló ha activat en només quatre mesos el 58% de les subvencions pressupostades per al present exercici i complix amb el compromís d’aconseguir una institució útil i àgil.

Durant el primer quadrimestre de l’any, la Diputació de Castelló ha posat a la disposició dels possibles beneficiaris el 76,7% del pressupost destinat a les subvencions per concurrència competitiva, un percentatge que es traduïx en 31,8 milions d’euros. Unes dades que reflectixen el compromís de l’equip de Govern Provincial “per agilitzar la tramitació de les diferents ajudes i reduir la càrrega burocràtica dels ajuntaments i entitats beneficiàries de les diferents convocatòries”.

Així s’ha expressat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, qui ha subratllat que “continuem complint amb la paraula donada perquè la Diputació siga àgil i resolutiva i un exemple és l’activació de convocatòries de subvencions fins a sis mesos abans respecte a l’anterior exercici”.

La dirigent provincial ha volgut recordar que “fa deu mesos que vam mostrar el nostre compromís públic per treballar per a demostrar que la Diputació és àgil, útil, pròxima i eficaç amb l’objectiu de portar progrés, oportunitats i lideratge al conjunt de la província”. Un compromís que s’està complint amb accions com agilitzar la tramitació de diferents subvencions.

Sobre aquest tema, el pressupost 2024 de la Diputació de Castelló està dissenyat per a crear una base sòlida de benestar i progrés en la vida de les persones i, amb l’objectiu de generar igualtat real, efectiva i solucions, els comptes contemplen 60 subvencions per concurrència competitiva. Estes s’engloben en els cinc eixos principals d’actuació del pressupost 2024: impuls als 135 municipis, dinamització de la província, atenció directa a les persones, generació d’oportunitats, i aposta per la identitat.

Pel que fa a les subvencions ja activades, destaquen les convocatòries destinades a la generació d’oportunitats per a aconseguir un futur pròsper i equitatiu per a tots els castellonencs, com és el cas del Pla d’Ocupació dirigida als ajuntaments de la província i que ascendix a 1,2 milions d’euros.

Amb l’objectiu de donar la major i millor resposta a les necessitats dels municipis, i que el conjunt de la província siga competitiu i compte amb les mateixes oportunitats i serveis, la institució provincial ja ha activat el Pla Diputació Impulsa, el qual va directe als municipis per a obres, inversions i despesa corrent.

El Pla d’Emergències Hídriques i les subvencions a ajuntaments per a la defensa del territori són unes altres de les convocatòries ja activades “i que reflectixen eixe compromís de la Diputació per anar amb els ajuntaments de la nostra província i reforçar les nostres ajudes amb l’objectiu de protegir els interessos de la ciutadania” ha indicat la vicepresidenta i responsable de l’àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés.

Ajudes per a associacions de jubilats i pensionistes de la província, per a ajuntaments per a la programes d’escola matinera, unitats de conciliació familiar i servicis de promoció de l’autonomia personal, formen part de les 35 línies de subvencions ja activades per part de la institució provincial, a les quals també se sumen les ajudes en matèria esportiva, cultural i les dirigides a entitats juvenils “i ens marquem l’objectiu d’activar el total de les 60 línies de subvencions per concurrència competitiva en la major brevetat, per a posar així, a la disposició dels possibles beneficiaris, al voltant de 41,45 milions d’euros”, ha conclòs la diputada provincial María Ángeles Pallarés.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar